"Roskomnadzor" uzsācis administratīvo izmeklēšanu pret Facebook un Twitter

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть Twitter
Социальная сеть Twitter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likums par personas datiem paredz, ka Krievijas pilsoņu personu datiem jābūt glabātiem Krievijas teritorijā.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests "Roskomnadzor" uzsāk administratīvo izmeklēšanu pret sociālajiem tīkliem Facebook un Twitter par personas datu likuma pārkāpšanu, paziņoja RIA Novosti iestādes preses sekretārs Vadims Ampelonskis.

2018. gada 17. decembrī Federālais dienests pieprasīja šīm kompānijām sniegt informāciju par Krievijas lietotāju datu bāžu lokalizāciju Krievijas teritorijā.

Facebook. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēterburgā reģistrēta prasība par Facebook aizliegšanu Krievijā

Ampelonskis norādīja, ka sociālie tīkli sniedza formālas atbildes uz šo prasību.

"Tās nesatur konkrētumu nedz par faktisko likumdošanas izpildi šobrīd, nedz par doto normu izpildes termiņiem nākotnē," - pateica Ampelonskis.

Kā paskaidroja preses sekretārs, protokols par administratīvo likumpārkāpumu tiek sastādīts kompānijas pārstāvja klātbūtnē. Šobrīd iestāde nosūtīs tām attiecīgu paziņojumu. Pēc Ampelonska domām, dokumenti var tikt sastādīti dažu nedēļu laikā. Viņš atgādināja, ka sods par šādu likumpārkāpumu ir pieci tūkstoši rubļu.

Likums par personas datiem paredz, ka Krievijas pilsoņu personu datiem jābūt glabātiem Krievijas teritorijā. Vietnes, kuri pārkāpj šo likumu, "Roskomnadzor" iekļauj speciālā reģistrā, savukārt atteikšanās gadījumā novērst pārkāpumu – bloķē. Likums izplatās gan uz Krievijas, gan uz ārzemju kompānijām.

Ziņu lente
0