Krievijas ĀM pieprasa paskaidrot Krievijas pilsoņa aresta iemeslu

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел Российской Федерации.
Здание Министерства иностранных дел Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļmariānu salās FIB aģenti aizturējuši Krievijas pilsoni, liecina dokumenti ASV tiesu bāzē.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Amerikas varasiestādes neinformēja Krieviju trīs dienu laikā par Krievijas pilsoņa Dmitrija Makarenko aizturēšanas faktu Ziemeļmariānu salās, ko veica FIB aģenti, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu.

"Pieprasām Vašingtonai sniegt Krievijas pilsoņa aresta iemeslu un pilnu tiesību ievērošanas skaidrojumu," - precizēts Krievijas ĀM mājaslapas paziņojumā.

Ir zināms, ka Makarenko ceļojis kopā ar sievu, bērniem un vecākiem. Uzreiz pēc ierašanās Saipanā, viņu nogādāja Floridā.

"ASV varasiestādes, pārkāpjot abpusējo Konsulāro konvenciju, nepaziņoja par mūsu pilsoņa aizturēšanas faktu paredzētajā trīs dienu termiņā. Tas notiek ne pirmo reizi. Nevīžīga attieksme pret savām starptautiskām saistībām ASV kļuvusi par normu," - uzsvērts Krievijas ārpolitikas iestādes paziņojumā.

Vēstniecība plāno panākt konsulāro piekļuvi, kurai atbilstoši minētajai Konvencijai bija jābūt sniegtai līdz 2. janvārim.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Latvija
Intervija
Sergejs Lavrovs: Krievijas un ASV karš kļūtu par katastrofu cilvēcei

"Turklāt Krievijas vēstniecība Vašingtonā uzzināja par notikušo nevis no Amerikas tiesībsargājošajām iestādēm, bet gan no viņa tuviniekiem. ASV varasiestādes, pārkāpjot abpusējo Konsulāro konvenciju, nepaziņoja par mūsu pilsoņa aizturēšanas faktu paredzētajā trīs dienu termiņā," - teikts komentārā iestādes mājaslapā.

Par ko tiek turēts aizdomās Makarenko, pagaidām netiek ziņots.

Ziņu lente
0