Krievijā piedāvā aizliegt nepilngadīgiem apmeklēt cirku

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasПремьера новой программы "Браво" в Московском цирке Никулина
Премьера новой программы Браво в Московском цирке Никулина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaulē arvien vairāk aizdomājas par humānu izturēšanos pret dzīvniekiem, it īpaši pret tiem, kuri ir iesaistīti masveida publikas priekšnesumos.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Ļeņingradas apgabala Likumdošanas sapulces deputāts Vladimirs Petrovs piedāvāja palielināt vecuma slieksni cirka skatītājiem līdz "18+", vēsta RIA Novosti. Attiecīgu aicinājumu viņš nosūtījis kultūras ministram Vladimiram Medinskim.

RT paskaidroja deputāts, pasaulē arvien vairāk aizdomājas par humānu izturēšanos pret dzīvniekiem, it īpaši pret tiem, kuri ir iesaistīti masveida publikas priekšnesumos. Piemēram, Spānija pakāpeniski atsakās no vēršu cīņām, kuras beidzas ar vēršu nāvi.

Suņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas kaķiem un suņiem neļāva uzstāties Maskavas cirkā

Tai pašā laikā, piebilst Petrovs, Krievijā cirka dzīvniekus turpina pakļaut cietsirdīgai attieksmei, kas saistīta ar dresēšanu. Tā vērošana var negatīvi ietekmēt bērnu psihi, tāpēc par pirmo soli šīs problēmas atrisināšanai varētu kļūt vecuma cenzūras ieviešana.

2018. gada beigās Krievijā tika pieņemts likums par atbildīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Grozījumi pilnībā aizliedz mājdzīvnieku nonāvēšanu jebkāda iegansta dēļ, kauju rīkošanu ar dalību tajās, atbrīvošanos no dzīvniekiem bez to nodošanas jaunajam saimniekam vai ievietošanas patversmē, kā arī uzturēšanu kontakta zoodārzos, bāros un restorānos. Dokuments paredz speciālu patversmju izveidošanu un liek saimniekiem ievērot dzīvnieku vešanas pastaigā noteikumus.

Ziņu lente
0