Kremlī pastāstīja, kāds būs Krievijas prezidenta Jaungada apsveikums

CC0 / PxHere / Бокалы с шампанским
Бокалы с шампанским - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs pastāstīja, vai Vladimira Putina Jaungada apsveikumā gaidāmi negaidīti pavērsieni.

RĪGA, 31. decembris — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina Jaungada apsveikums būs tradicionāls, žurnālistiem atklāja valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Protams, tradicionāls," – D.Peskovs atbildēja uz jautājumu par to, vai prezidenta Jaungada apsveikums šogad atšķirsies no agrākajiem. Labi zināms, ka Krievijas prezidenta apsveikums ir vispopulārākais valsts federālajos kanālos Jaungada naktī. Dažās valstīs Putina apsveikums skatītāju auditorijas skaita ziņā pārspēj vietējo prezidentu uzrunas. Piemēram, tā notika ar Putina apsveikumu 2017. gada nogalē Latvijā. Iepriekš vēstīts, ka Vladimira Putina Jaungada uzrunu divos televīzijas kanālos (PBK un RTR) kopumā noskatījās 280 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, bet Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikumu PBK ēterā noskatījās 196,2 tūkstoši skatītāju.

Pirmo reizi Vladimirs Putins vērsās pie Krievijas iedzīvotājiem ar Jaungada apsveikumu 1999. gada 31. decembrī kā KF prezidenta pienākumu izpildītājs, ņemot vērā Borisa Jeļcina atkāpšanos no amata. Todien Jeļcins uzstājās pusdienā, bet pirms Kremļa kurantiem ēterā tika pārraidītas B. Jeļcina un V.Putina uzrunas.

Ziņu lente
0