Krimā uzbūvēts nožogojums uz robežas ar Ukrainu

© Sputnik / Александр Полегенько / Pāriet pie mediju bankasЗаграждение в Крыму на границе с Украиной
Заграждение в Крыму на границе с Украиной  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Krievijas un Ukrainas robežas parādījušies divi sarežģītākie signalizācijas kompleksi, kuri līdzinās jau uzstādītiem Ziemeļos un Tālajos Austrumos.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Krimas ziemeļos pabeigta nožogojuma celtniecība un sarežģītākās signalizācijas uztvērēju sistēmas uzstādīšana uz robežas ar Ukrainu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas FDD Krimas Robežkontroles pārvaldes preses dienestu.

Krima - Sputnik Latvija
Spokainā pussala: Krima pazudusi no Ukrainas kartes

Darbi tika veikti Perekopskas zemesšaurumā.

Tiek ziņots, ka nožogojuma izbūves plāni parādījās vēl 2015. gadā. Līdz šī gada decembra beigām speciālistiem izdevās pilnībā īstenot projektu, noregulēt aparatūru un ieviest ekspluatācijā signalizācijas sistēmu.

Saskaņā ar FDD informāciju nožogojuma garums sastāda 60 kilometrus, visā garumā ir izvietoti vairāki simti dažāda veida raidītāji – gan paslēpti, gan atklāti. Tāpat robežas posms ir aprīkots ar videonovērošanas sistēmām, tostarp ar televīzijas aparatūru, lai robežsargi varētu pilnībā kontrolēt situāciju diennakts tumšajā laikā un sliktas redzamības gadījumā.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
National Interest atgādinājis ASV, kam pieder Krima

Turklāt uz Krievijas un Ukrainas robežas parādījušies divi signalizācijas kompleksi. Pirmais strādā uz vibrācijas detektoru pamata, kuri robežpārkāpēja tuvošanās gadījumā padod trauksmes signālu. Otrs strādā uz radio staru raidītājiem, kuri iekļauj kamera ar nakts vīzijas iespēju un video translāciju.

Kā norāda iestādē, līdzīgas sistēmas ir uzstādītas Krievijas ziemeļos un Tālajos Austrumos.

FDD uzsvēra, ka šāda valsts robežas aizsardzības pastiprināšana ir saistīta ar dažādiem draudiem, tostarp diversijas grupu mēģinājumiem iekļūt no Ukrainas Krimas teritorijā. Tāpat robežsargiem būs iespēja slēgt nelikumīgu ieroču, kaujas munīcijas, narkotiku, kā arī tabakas un alkohola produkcijas nelikumīgas ievešanas ceļus.

Ziņu lente
0