Krievija paplašinājusi sankcijas pret Ukrainu

© Sputnik / Evgeniya Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Дом Правительства Российской Федерации
Вид на Дом Правительства Российской Федерации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievija, atbildot uz Ukrainas sankcijām, ieviesa ierobežojošos pasākumus pret 322 fiziskām personām un 68 uzņēmumiem.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paplašinājis Ukrainas fizisko un juridisko personu sarakstu, pret kurām ieviesti īpašie ierobežojošie pasākumi, ziņo RIA Novosti.

"Esmu parakstījis atbilstošo lēmumu. Tas veikts Krievijas valsts, uzņēmumu un pilsoņu interešu aizsardzībai," – Krievijas premjerministrs pastāstīja savā lapā Twitter.

Krievijas valdība atzīmēja, ka saraksts papildināts ar vairāk nekā divsimt personām un uzņēmumiem.

Atbildes sankcijas

Šī gada 1. novembrī Krievija, atbildot uz Ukrainas sankcijām, ieviesa ierobežojošos pasākumus pret 322 fiziskām personām un 68 uzņēmumiem.

Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Ukrainā atraduši "labāko sankciju" pret Krieviju

Viņu vidū ir Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs, Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasilijs Gricaks, aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks, radikāļi Dmitrijs Jarošs un Oļegs Ļaško, kā arī bijušie premjerministri – Jūlija Timošenko un Arsēnijs Jaceņuks.

Lēmums attiecināts arī uz Ukrainas Konstitucionālās tiesas tiesnešiem, administrācijas ierēdņiem, izpildvaras iestāžu vadītājiem, vairākiem politiķiem, uzņēmējiem un militārpersonām.

Atzīmēts, ka speciālie pasākumi paredz "bezskaidras naudas, bezdokumentu vērtspapīru un īpašuma bloķēšanu (iesaldēšanu) Krievijas teritorijā un aizliegumu līdzekļu pārskaitīšanai (kapitāla izvešanai) no Krievijas uz ārvalstīm".

Saskaņā ar simetrijas principu

Šie pasākumi noteikti, atbildot uz Kijevas darbībām. Ukraina ieviesusi pret Krieviju vērstas sankcijas 2015. gada septembrī un pēc tam vairākkārt pagarinājusi to termiņu un paplašinājusi sarakstu.

Gājiens Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas premjers: valsts kontrsankcijas skars simtiem Ukrainas pilsoņu un uzņēmumu

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pieļāva, ka Maskava varētu pārtraukt ierobežojošo pasākumu darbību, ja Kijeva atcels savas sankcijas.

Viņš paskaidroja, kāpēc sankciju sarakstā nav iekļauts Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Tradicionāli prezidents netiek iekļauts sankciju sarakstos, tas jau, teiksim tā, ir kaut kāds ārkārtējs solis," – norādīja D.Peskovs.

Ziņu lente
0