Aleksejs Puškovs: kādas būs galvenās tendences pasaules politikā 2019. gadā

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens globālais politiskais jautājums 2018. gadā nav atrisināts, tāpēc ar sekām nāksies tikt skaidrībā jaunajā, 2019. gadā, uzskata Krievijas Federācijas padomes Informācijas politikas komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Gandrīz visi aktuālie starptautiskās politikas jautājumi 2018. gadā palikuši neatrisināti un pāries uz 2019. gadu – šādu viedokli preses konferencē pauda Krievijas Federācijas padomes Informācijas politikas komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Šogad nav atrisināts neviens jautājums. Bija virtuāli risinājumi, piemēram, plaši izreklamētās Donalda Trampa tikšanās ar Kimu Čenunu, pēc kurām Tramps televīzijas šovu garā apgalvoja, ka viss ir atrisināts. Taču, ja paskatīties uz notiekošo, skaidrs, ka absolūti nekas nav atrisināts. Kims Čenuns iznīcināja vecu poligonu, kurā jau paveikts viss iespējamais, un uzaicināja turp novērotājus. Tas ir ļoti gudrs gājiens, taču nekādas atbruņošanās, nekādu vienošanos – no tā visa nekā nav," – atgādināja politiķis.

Krutakovs - Sputnik Latvija
Krievijai naidīgās tendences Eiropā zudīs tikai līdz ar politisko eliti

Savukārt notikumi Francijā liecina, ka prezidents Emanuels Makrons spiests atkāpties no virknes savu radikālo sociāli ekonomisko jautājumu. Tomēr visiem ir skaidrs, ka tā nav atbilde uz jautājumu, tikai atkāpšanās. No Makrona cenšas panākt sakāvi, un protesti Francijā turpināsies, uzskata senators.

Savukārt Krievijas un Ukrainas attiecības ir ilgtermiņa konflikta attiecības, kura risinājuma meklējumi tāpat pāriet uz nākamo gadu, tāpat kā ASV lēmuma sekas par izstāšanos no INF līguma, atzīmēja Puškovs.

"Ja valstij – ANO Drošības padomes loceklei un pasaules vadošanai kodollielvalstij – tiek izvirzīts 60 dienu ultimāts, tas tiek darīts, lai Krievija to noraidītu. Tā nav forma, kurā nopietnas valstis atļauj sarunāties ar sevi. ASV tā ir INF līguma laušanas tehnoloģija, viņiem vienkārši vajadzīgs diplomātisks arguments kritiķiem," – norādīja A.Puškovs.

Ziņu lente
0