Politika

Krievijas ĀM par ASV: ar tādām metodēm "pasaules valdnieki" vēl ilgi nebūs "vareni"

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV nacionālā izlūkdienesta jaunie pārmetumi Maskavai par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās padara to autorus par izsmieklu, uzskata Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova sociālajā tīklā pasmējusies par kārtējām apsūdzībām, kas saistītas ar "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās ASV. Šoreiz tās izskanējušas no ASV nacionālā izlūkdienesta direktora Deniela Koutsa puses, vēsta Sputnik Igaunija.

"Tie, kam ir iespēja ietekmēt šādu lēmumu pieņemšanu, padara amerikāņu tautu par izsmieklu visas pasaules acīs. Ar tādām metodēm ASV vēl ilgi nekļūs "atkal lielas", jo šāda pasaules valdnieku uzvedība rada tikai nicību un pretīgumu," – komentēja M.Zaharova.

Jūtu, bet pierādīt nevaru

"Krievija un citas valstis, ieskaitot Ķīnu un Irānu, īstenoja ietekmes operācijas un propagandiskas kampaņas, kas vērstas pret Savienotajām Valsīm, lai virzītu savas stratēģiskās intereses," – teikts Koutsa ziņojumā.

Izkārtne Balsot šeit ASV velēšanās  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Šoreiz paši, bez Kremļa: ASV nav konstatēta iejaukšanās vēlēšanās

Pēc viņa domām, Krievija, Ķīna un Irāna iejaukušās ASV starpvēlēšanās 2018. gadā, lai arī nav izdevies atrast šo apgalvojumu pierādījumus. Ziņojumu par savām "priekšnojautām" viņš nodos Iekšējās drošības ministrijai un ASV ģenerālprokuroram. Ja šie resori apstiprinās galvenā amerikāņu izlūka minējumus, automātiski tiks ieviestas sankcijas pret "pārkāpējām".

2018. gada septembrī ASV prezidents parakstīja dekrētu, kas paredz automātisku sankciju ieviešanu, ja attiecīgās iestādes, piemēram, izlūkdienests un Valsts departaments iesniegs pietiekamus pierādījumus, kas apliecina iejaukšanās faktu.

Dekrētu iespējams attiecināt uz fiziskām un juridiskām personām, kā arī veselām valstīm. Iespējamo sankciju sarakstā ir aktīvu iesaldēšana, piekļuves ierobežošana ASV finanšu struktūrām, kredītiem un investīcijām.

Ja iemeslu sankcijām nav, tie jāizdomā

Deniela Koutsa "priekšnojautas" komentēja arī Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Novikovs.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps novērtēja reitinga zaudējumus "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanas dēļ

"Sankciju spirāli, kas aktīvi savērpjas kopš 2014. gada, ir pastāvīgi jābaro ar papildu informāciju, papildu pretenzijām. Ja tādas informācijas nav, to vajag konstruēt," – pastāstīja Novikovs RIA Novosti.

Viņš uzsvēra, ka rietumvalstu un ASV spiediens pret Krieviju tiek pastāvīgi uzturēts. "Tāpec ir zināma regularitāte, periodiskums, ar kādu parādās dažāda informācija, kuras mērķis ir nostiprināt viedokli, kam jāatbalsta konfrontācijas perēklis," – secināja politiķis.

Kādi ir jūsu pierādījumi?

Iepriekš jau vēstīts, ka ASV lieta par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās, kā arī iedomātajiem prezidenta Donalda Trampa sakariem ar Maskavu tiek izmeklēta jau otro gadu. Izmeklēšanu vada speciālais prokurors Roberts Millers un abas Kongresa palātas.

Apsūdzības tiek noraidītas gan Baltajā namā, gan Kremlī. Krievija norāda, ka tām nav pierādījumu, Tramps tās dēvē par "raganu medībām", kas sāktas ar viņa nelabvēļu atbalstu.

Ziņu lente
0