Margarita Simoņana: Ofcom pierādījis, ka ir ierocis cīņā pret nepatīkamiem medijiem

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pastāstīja, ka Ofcom pārmet telekanālam nepietiekamu SS slavināšanu.

RĪGA, 22. decembris - Sputnik. Lielbritānijas mediju regulators Ofcom pierādījis – tas ir ierocis nepatīkamu mediju apkarošanai, paziņoja starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Ofcom paziņoja, ka telekanāls RT pārkāpis translācijas noteikumus septiņās ziņu programmās, "nesaglabājot pietiekamu objektivitāti".

Kadrs no multiplikācijas filmas Maša un Lācis  - Sputnik Latvija
Simoņana atbildēja uz rusofobu histēriju par "Mašu un Lāci"

Komentējot šo paziņojumu, M.Simoņana pastāstīja, par kādiem "pārkāpumiem" ir runa. Piemēram, viena no pretenzijām saistīta ar "alternatīva viedokļa" trūkumu kanāla sižetā par SS dīvīzijai "Galičina" veltīto bērnu zīmējumu konkursu.

"Pēc Ofcom vakarējā lēmuma man ļoti gribas pārdēvēt Ofcom par "Obkom" (Komunistiskās partijas apgabala komiteja – tulk.), jo tagad vairs nav nekādu šaubu par to, ka tas vienkārši ir Lielbritānijas valdības politiskais ierocis, kura mērķis ir izrēķināties ar nepatīkamiem medijiem," – Simoņana komentēja lēmumu intervijā RT.

Viņa piezīmēja, ka, pēc būtības, kanālam pārmet "nepietiekamu SS slavināšanu".

"Es to nevaru nosaukt pat par murgiem, jo tādai valstij kā Lielbritānija, valstij, kura kopā ar mums karoja pret fašistiem, tas ir vienkārši nepieklājīgi," – paskaidroja RT galvenā redaktore.

Viņa piebilda, ka kanāls centies atgādināt Ofcom, ka Lielbritānija pati piedalījās Otrajā pasaules karā, ka fašisti ar bumbvedējiem grāva un dedzināja britu pilsētas.

EDSO - Sputnik Latvija
EDSO aicina Krieviju atcelt žurnālam The New Times piespriestu sodu

"Taču ne, viņi galu galā nosprieda, ka mēs neesam pietiekami atspoguļojuši viņu viedokli. Visi pārējie gadījumi ir aptuveni tādi paši. Sižetā par čigānu grautiņiem Ukrainā mēs neesot pietiekami pilnīgi atspoguļojuši grautiņu dalībnieku viedokli. (..) Melus viņi neatrada, faktu izkropļojumu - arī ne, nepatiesas ziņas neatrada, tātad tagad mēs esam vainojami par to, ka esam slikti slavinājuši SS un čigānu grautiņu dalībniekus. Par to mēs lepojamies," – noslēdza Simoņana.

Piektdien Krievijas mediju kontroles iestāde Roskomnadzor informēja, ka veiks Krievijas teritorijā translētā kanāla BBC World News pārbaudi, kā arī pārbaudīs BBC resursus internetā. Regulators izvērtēs klajā laisto materiālu atbilstību Krievijas likumdošanai.

Ziņu lente
0