Cinisms pārsteidz: Krievijas ĀM novērtēja BBC darba stilu

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve komentēja mediju korporācijas BBC tehnoloģiju, kas tiek izmantota, lai radītu melu ziņas par "Krievijas iejaukšanos".

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Kā britu mediju regulējošās iestādes un sabiedrība vērtē centienus piespiest žurnālistus radīt melus? Tādu jautājumu uzdeva Krievijas ĀM starptautiskajām organizācijām pēc dažiem faktiem, kuri atmasko britu korporācijas BBC darbinieku negodīgo darbību. Par to kanāla "Rossija 24" pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

ĀM pārstāve komentēja BBC krievvalodīgā dienesta darbinieces publiskotās atklāsmes, kurās viņa pastāstīja par redakcijas uzdevumu – sameklēt pierādījumus, kuri apliecinātu: "dzelteno vestu" protesta akcijās Francijā meklējamas "krievu pēdas".

Участники акции протеста движения желтых жилетов в Париже - Sputnik Latvija
Viedoklis
Viņi pieprasa asinis: BBC Francijā meklē krievu "vilkačus vestēs"

Zaharova pauda, ka žurnālistu cinisms konkrētajā gadījumā vienkārši šokē. ĀM pārstāve atgādināja, ka BBC vienmēr apliecinājusi savu neatkarību un lūgusi nemeklēt tās sižetos subjektīvu attieksmi pret Krieviju.

"Tagad mēs redzam, kāds ir televīzijas un radio korporācijas BBC žurnālistu darbs," – uzsvēra Zaharova.

Viņa pauda sašutumu par negodīgajiem paņēmieniem, pie kādiem britu korporācija liek ķerties saviem žurnālistiem, lai radītu Krievijai naidīgas melu ziņas.

Gribētos zināt, kā to vērtē britu sabiedrība, atzīmēja Krievijas ĀM pārstāve.

"Mēs šo jautājumu uzdosim starptautiskajām struktūrām. Jau rīt rakstīsim EDSO atbilstošu vēstuli un pievērsīsim uzmanību, jo tas ir skandalozs fakts," – atklāja M.Zaharova.

Jau vēstīts, ka tīmeklī nonākusi BBC korespondentes Olgas Ivšinas sarakste ar vienu no ārštata reportieriem Francijā.

Sarunas laikā viņa uzstājīgi lūdza sarunbiedri apstiprināt domas par to, ka ar notikumiem Francijā saistīta Krievija.

"Jā, es meklēju stūrus, - sarakstē atklāja BBC korespondente. – Redakcija pieprasa asinis."

"Sensacionālo" informāciju par to, ka "dzelteno vestu maidanu" Francijā organizējusi Krievija, pirmo reizi pauda Ukrainas Drošības dienests. Lai pierādītu savas fantāzijas, resors publicēja uzņēmumu, kurā redzami divi vīrieši ar Doņeckas Tautas Republikas karogu mītiņā Parīzē. Fotogrāfijas paraksts pauda, ka "karognesēju" darbību kontrolējot "KF FDD un BS ĢŠ GP (Krievijas Federālais drošības dienests un Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenā pārvalde – tulk.)".


Ziņu lente
0