Simoņana atbildēja uz rusofobu histēriju par "Mašu un Lāci"

© Foto : © Анимационная студия «Анимаккорд»Kadrs no multiplikācijas filmas "Maša un Lācis"
Kadrs no multiplikācijas filmas Maša un Lācis  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms apsūdzēt Krievijas multiplikācijas filmu "angļu bērnu apstrādāšanā", britiem derētu atcerēties, ka viņu ksenofobija ir mērāma gadsimtos, uzskata RT un ziņu aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Atsevišķu rusofobu galvās nekas nemainās pat pēc vairākiem gadsimtiem.

Tā telekanāla RT un ziņu aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja Rietumos radīto troksni par Krievijas multiplikācijas filmas "Maša un Lācis" popularitātes fenomenu skatītāju vidū.

Savā Telegram saziņas vietnes lapā viņa nosauca britu mediju reakciju par "histēriju" un piedāvāja padomāt, vai tiešām šāda veida publikācijas ir nekaitīgas:

"Ko mums māca britu preses histērija sakarā ar krievu Mašas ekspansijas draudiem? Viņus nemulsina Mašas izdarības. Nē, britu presi mulsina tieši tas, ka Maša ir krieviete. Ka viņa līdzinās Putinam. Ka lācis ir pārāk labs un varētu likt britu bērniem pārtraukt ienīst Krieviju."

Simoņana ironizē, ka, "ja tā būtu Holivudas Maša – vai arī jebkāda cita – viņas panākumiem aplaudētu stāvus".

RT un Sputnik galvenā redaktore atgādina, ka "angļu džentelmeņu" ksenofobija mērāma gadsimtos:

"Dažās ksenofobiskās galviņās gadsimtiem ilgi nemainās itin nekas. Īri ir otršķirīgi cilvēki. Indieši ar ķīniešiem vispār nav cilvēki, un vēl jo vairāk nav cilvēki dažādi aborigēni, jo "tā bija mūsu zeme, bet viņi tur jau dzīvoja."

Simoņana ir pārliecināta, ka rusofobija varētu progresēt to cilvēku prātos, kuri neieredz Krieviju, un pat pieņemt visneparastākās formas:

"Pavisam drīz mēs izdzirdēsim balsis, ka Krievijas vieglatlētes vai, piemēram, daiļslidotājas, nedrīkst pielaist sacensībām nevis dopinga dēļ, bet gan tāpēc, ka viņu panākumi, līdzīgi Mašas lācim, varētu izraisīt britu jauniešiem nepieļaujamu patiku pret krieviem."

"Tieši tā arī sākas fašisms. Tieši tā. Pārlasiet savu dižo Orvelu. It sevišķi rakstu "Antisemītisms Lielbritānijā". Un bailēs izbrīnieties," - ieteica viņa šādām personām.

Iepriekš tika vēstīts, ka Lietuvas deputāti piedāvāja pastiprināt cīņu pret "Krievijas propagandas kino", tāpat Seima deputāte Radvila Morkunaite-Mikulinene pauda uzskatu, ka Krievijas filma "Vikings" varētu apdraudēt valsts drošību, jo tās mērķis esot "attaisnot Krimas aneksiju un nostiprināt Krimas vēsturisko un likumīgo piederību Krievijai".

Кадр из мультфильма Маша и медведь - Sputnik Latvija
Lietuvas politologs konstatējis Kremļa propagandu seriālā "Maša un Lācis"

Februārī Lietuvā tika aizliegts demonstrēt Krievijas filmu par supervaroņiem "Aizstāvji". Pērn Lietuvas politologs, Austrumeiropas izpētes centra vadītājs Laurins Kasčūns skaidroja, ka Krievijas multiplikācijas filma "Maša un Lācis" esot informācijas diversija un Kremļa jaunais propagandas ierocis.

Visā pasaulē populāro Krievijas animācijas seriālu Kasčūns nodēvēja par "vienu no spilgtākajiem jaunākajiem fenomeniem". Pēc viņa pārliecības, multiplikācijas filma "cenšas parādīt lāci (Krievijas alūzija) kā labsirdīgu un miermīlīgu radību, kas rūpējas par mazu meiteni".

Līdzīgi argumenti minēti arī nesenajā britu mediju rakstā, kuru arī komentēja telekanāla RT un ziņu aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana.

Ziņu lente
0