Amerikāņu mediji nosaukuši Krievijas tehniku par "trakajām mašīnām"

CC BY 4.0 / Vitaly V. Kuzmin / ТМС-65УSpeciālā mašīna bruņojuma un militārās tehnikas termiskajai apstrādei TMS-65U
Speciālā mašīna bruņojuma un militārās tehnikas termiskajai apstrādei TMS-65U - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raksta autora Džozefa Trevitika uzmanību piesaistījusi "trakā" speciālā mašīna bruņojuma un militārās tehnikas termiskajai apstrādei TMS-65U.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. ASV izdevuma The Drive žurnālists bija sajūsmā par Krievijas Aizsardzības ministrijas publicēto videoierakstu, kas veltīts radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku simtajai gadadienai. Video ierakstā demonstrēts dažādu RĶBA vienību darbs, vēsta RIA Novosti.

"Militāro ķīmiķu bruņojumā ir mūsdienīgas izlūkošanas ķīmiskās mašīnas RHM-6, dažādi kompleksi datu savākšanai, apstrādei un analīzei, mobilās laboratorijas, kā arī radioaktīvās un ķīmiskās izlūkošanas roboti un ugunsmetēji – no vieglajiem RPO līdz smagajiem TOS-1A "Solncepjok"," – teikts Krievijas AM komentārā video ierakstam.

Raksta autora Džozefa Trevitika īpašu uzmanību piesaistījusi "trakā" speciālā mašīna bruņojuma un militārās tehnikas termiskajai apstrādei TMS-65U.

"Neparastākais tehnikas paraugs video ir kravas automašīna TMS-65U ar reaktīvo dzinēju, kas uzstādīts automašīnas aizmugures daļā. Karavīri var izmantot TMS-65U transporta līdzekļu attīrīšanai no ķīmiskajām vielām vai spēcīga dūmu aizsega izveidošanai, lai slēptu savu spēku pārvietošanos kaujas laukā," – raksta The Drive.

Džozefs Trevitiks atzīmēja, ka automašīnas konstrukcijā "netradicionālā lomā" izmantots turboreaktīvais dzinējs VK-1, kas tiek pielietots iznīcinātājiem MiG-15 un MiG-17, kā arī bumbvedējam Il-28.

Pēc ekspertu domām, TMS-65U ieņem vienu no svarīgākajām vietām Krievijas militārās tehnikas arsenālā.

Ziņu lente
0