"Lietišķā Krievija" popularizēs Krimas intereses Eiropas Savienībā

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин на съезде "Деловая Россия"
Президент РФ В. Путин на съезде Деловая Россия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas sabiedriskās organizācijas "Lietišķā Krievija" darbinieki pastāstīja, ar ko nodarbosies Krimas Republikas pastāvīgā pārstāvniecība Briselē.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Krievijas sabiedriskā organizācija "Lietišķā Krievija" iecerējusi tuvākajā laikā atklāt Krimas Republikas pārstāvniecību Briselē, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz organizācijas līdzpriekšsēdētāja Andreja Nazarova teikto.

Viņš pastāstīja, ka iniciatīvas ietvaros tiek veidota komanda, kuras darbs palīdzēs mazināt informācijas un tiesisko blokādi, kas radīta Eiropas Savienībā ap Krimas pussalu pēc tās iestāšanās Krievijas Federācijas sastāvā.

Виктория Сысолятина и ее незаменимый помощник Клим Клушин - Sputnik Latvija
Krievija "piesavinājusies" latviešus: rīdzinieki Krimā ir uzmanības centrā

"Organizācijā strādās eksperti un mūsu partneri – politiķi un sabiedriskie darbinieki no Eiropas, kuri apmeklējuši Krimu Jaltas starptautiskajā ekonomikas forumā un gatavi strādāt," – Nazarova teikto citēja RIA Novosti Krima.

Viņš precizēja, ka pārstāvniecība tiks reģistrēta kā "lobistu organizācija, lai likumīgi veicinātu Krimas Republikas intereses Eiropas Savienībā". "Lietišķās Krievijas" līdzpriekšsēdētājs informēja, ka pārstāvniecībai būs pastāvīgs ofiss Briselē.

Iepriekš vēstīts, ka Krima izstājās no Ukrainas sastāva un pievienojās Krievijai 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Kijevā 2014. gada februārī. Pussala pārgāja KF sastāvā martā pēc referenduma, kurā pievienošanos Krievijai atbalstīja 96,77% vēlētāju Krimas Republikā un 95,6% - Sevastopolē.

Merkele un Porošenko - Sputnik Latvija
Ukrainā paziņoja par Merkeles vainu Krimas zaudēšanā

Ukraina, ASV un Eiropas Savienība ignorēja reģiona iedzīvotāju gribas izpausmi un paziņoja, ka Krievija pussalu "okupējusi". Pieņēmumus par Krimas vardarbīgu pievienošanu Krievijai rietumvalstis izmantoja, lai pieteiktu sankciju karu KF. 

Savukārt Maskava jau vairākkārt atgādinājusi, ka Krima kļuva par Krievijas reģionu atbilstoši starptautiskajiem tiesību aktiem. Laikā kopš 2014. gada Krievijas valdība nereti paziņoja, ka neviens nav iecerējis nekādas diskusijas par pussalas piederību. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka "mums, Krievijas Federācijai, šis jautājums ir slēgts".

Ziņu lente
0