Krimas vadītājs izvērtēja Latvijas reakciju uz latviešu restorāna parādīšanos

© SputnikRestorāns Jūra Sevastopolē
Restorāns Jūra Sevastopolē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs iesaka vērsties pie psihiatriem, lai izvērtētu Latvijas rīcību attiecībā pret rīdziniekiem, kuri Krimā atvēruši latviešu virtuves restorānu.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Krimas Republikas vadītājs Sergejs Aksjonovs nosauca Latvijas varasiestāžu reakciju uz latviešu virtuves restorāna atvēršanu pussalā par "slimību".

"Ja jau, piemēram, Latvija meklē tautiešus, kuri šeit atvēruši restorānu (latviešu virtuves restorānu JūRa Sevastopolē – red.) – tā jau ir slimība. Jāvēršas pie psihiatriem, viņi komentēs," - citē Aksjonova vārdus RIA Novosti Krima.

Runājot par sankcijām, ko iepriekš ieviesusi ASV Finanšu ministrija pret Krimas kompānijām, Aksjonovs norādīja, ka nepievērš tam uzmanību.

"Vismaz labi, ka pret individuāliem dzīvojamiem namiem neievieš sankcijas. Es vispār tam nepievēršu uzmanību, lasu vien smieklu pēc. Kārtējais klaunu šovs," - pateica Aksjonovs.

Reģiona vadītājs uzsvēra, ka, neskatoties uz visām sankcijām, Krima attīstās un turpinās attīstīties.

Виктория Сысолятина угощает тортом жителей Севастополя - Sputnik Latvija
Latviešu restorāns Krimā – Latvijai nav ko likt pretī

Iepriekš ASV paziņoja par jaunām sankcijām sakarā ar Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai un situāciju Donbasā. Tostarp, amerikāņu Finanšu ministrija iekļāvusi sankciju sarakstā trīs Krimas sanatorijas un vienu viesnīcu.

Vakar Pāvels Baškatovs, restorāna JūRa īpašnieces Viktorijas Sisoļatinas vīrs, paziņoja par zvanu no Latvijas Drošības policijas (DP), kas viņu un viņa sievu uzaicināja "parunāt". Pēc Baškatova sacītā, viņš paziņoja par gatavību ierasties iestādē pēc pavēstes saņemšanas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, oktobrī Sevastopolē tika atvērts pirmais latviešu virtuves restorāns JūRa. Iestādes atvēršana izraisīja plašu rezonansi Latvijā. Sakarā ar ES sankcijām republikā spēkā ir aizliegums importēt produktus no Krimas, iegādāties nekustamo īpašumu Krimā vai Sevastopolē. Turklāt aizliegts uz Krimu eksportēt konkrētas preces un tehnoloģijas, kā arī sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar tūrisma nozari Krimā.

Ziņu lente
0