Kerčas traģēdijas atbalss: ārsti stāsta par cietušo stāvokli

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas iedzīvotāji noliek ziedus pie Krievijas vēstniecības Kerčas koledžā bojāgājušo cilvēku piemiņai
Rīgas iedzīvotāji noliek ziedus pie Krievijas vēstniecības Kerčas koledžā bojāgājušo cilvēku piemiņai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc uzbrukuma Kerčas Politehniskās koledžas ēkā miris 21 cilvēks. Viņu vidū ir 16 bērni...

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. Ārsti vēl joprojām turpina cīnīties par Kerčas Politehniskajā koledžā sprādziena un apšaudes rezultātā cietušo dzīvībām, vēsta Sputnik Moldova.

Liels skaits cietušo ārstējas slimnīcās

Krimas varasiestādes ziņo, ka uzbrukumā Kerčas Politehniskajā koledžā cietušie guvuši dažādas smaguma pakāpes traumas. Daudzus viņu vidū izdevies glābt, pateicoties medicīnas dienestu operatīvajam darbam – vietējā veselības aprūpes dienesta pārvaldē pastāstīja, ka pirmās ātrās palīdzības brigādes ieradušās notikuma vietā jau pēc dažām minūtēm, un notikuma vietā īsā laikā tika koncentrēts viss iespējamais medicīniskais personāls.

Krimas veselības aprūpes iestādēs stacionāri ārstējas 23 cietušie.

"Krievijas reģionos hospitalizēti 23 cilvēki, viņu vidū 14 cilvēki – Krasnodaras novada veselības aprūpes iestādēs, un 9 cilvēki nogādāti Maskavā," – informēja vietējās varasiestādes.

Vairāki pacienti ir ļoti smagā stāvoklī

Krievijas Veselības ministrijas preses dienests vēsta, ka trīs cietušie atrodas Neatliekamās bērnu ķirurģijas un traumatoloģijas ZPI reanimācijā ārkārtīgi smagā stāvoklī. Vēl desmit cilvēku stāvoklis ir smags, 32 pacientu stāvoklis tiek vērtēts kā vidēji smags.

Lielākā daļa cietušo ir bērni.

Kā tas notika…

Trešdien Kerčas Politehniskās koledžas 4. kursa students atklāja uguni un uzspridzināja bumbu koledžas ēkā. Pilsētas administrācijas jaunākie dati liecina, ka gājis bojā 21 cilvēks, kuru vidū ir 16 studenti un pieci koledžas darbinieki. Cietuši vairāk nekā 50 cilvēki.

Krievijas vēstniecība - Sputnik Latvija
KF vēstniecība pateicās Latvijas iedzīvotājiem par līdzjūtību sakarā ar traģēdiju Krimā

Tika ierosināta krimināllieta saskaņā ar pantu "teroristisks akts", taču vēlāk tā tika pārkvalificēta kā krimināllieta par divu vai vairāku personu slepkavību vispārēji bīstamā veidā. Traģēdijas vaininieks Vladislavs Rosļakovs izdarīja pašnāvību koledžas bibliotēkā.

Piektdien Kerča atvadījās no bojāgājušajiem. Cilvēki nolika ziedus pie traģēdijas upuru zārkiem. Neviens nespēja slēpt sāpes un asaras.

Ziņu lente
0