"Nospļauties par sankcijām": Krima uzstādījusi jaunu rekordu ārvalstu tūristu skaita ziņā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasSimferopoles starptautiskā lidosta
Simferopoles starptautiskā lidosta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Krimas pussalu ir apmeklējuši ārvalstnieki no 132 valstīm.

RĪGA, 17.  oktobris – Sputnik. 132 valstu pārstāvji apmeklējuši Krimu kopš gada sākuma, informēja RIA Novosti Republikas parlamenta Sanatoriju un kūrortu kompleksa un tūrisma komitejas vadītājs Aleksejs Čerņaks.

"132 valstu pārstāvji apmeklējuši Krimu šī gada desmit mēnešos. Tas ir rekords Krimas vēsturē. Par spīti sankcijām, pie mums brauc ārzemnieki. Ukraiņu periodā pussalu apmeklēja viesi no apmērām 50 valstīm," - teica Čerņaks.

Krima - Sputnik Latvija
EDSO delegāciju aicina nevilcināties ar Krimas vizīti

Viņš pastāstīja, ka uz Krimu dodas ārzemnieki no dažādām valstīm.

"Tie atbrauc no tuvākām, tālākām un ļoti tālākām ārzemēm, tai skaitā no ASV, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Austrijas, Kanādas un citām. Šo valstu pārstāvji apmeklējuši Krimu, nelielās, bet organizētās grupās," - norādīja Čerņaks.

Pēc viņa vārdiem, pieprasījums pēc Krimas sanatorijām no ārzemnieku puses pastāv visa gada garumā.

"Viens no ārvalstu tūristu piesaistes faktoriem ir ārstnieciskais tūrisms. Viņiem uzspļauties uz sankcijām, un, lai ko tur nerunātu par Krimu, viņi jau savā pieredzē zina, ka pie mums ārstēšana ir augstākajā līmenī un to nevar aizstāt ar neko," - paskaidroja Čerņaks.

Krima tika iekļauta Krievijas sastāvā 2014. gada martā, saskaņā ar referenduma rezultātiem, kurš tika sarīkots pēc valsts apvērsuma Kijevā. Absolūtais iedzīvotāju vairākums (95%) nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Daudzi Ukrainas un rietumvalstu pārstāvji dēvē Krimas teritoriju par okupētu.

Международный аэропорт Симферополь - Sputnik Latvija
Krimā ieradusies delegācija no ASV

Maskava vairākkārt atgādinājusi par to, ka iedzīvotāji nobalsojuši par atkalapvienošanos ar Krieviju demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskā likuma normām. Vladimirs Putins un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ziņoja par to, ka Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Turklāt pēc Valsts reģistrācijas un kadastra komitejas datiem Latvijas iedzīvotāji arī iegādājas Dzīvojamo un neapdzīvojamo nekustamo īpašumu, veic uzņēmējdarbību. Piemēram, pagājušajā nedēļā ģimene no Rīgas atklāja Sevastopolē latviešu virtuves restorānu.

Ziņu lente
0