Krievijas robežsargi pastiprinājuši kontroli pie Igaunijas robežas

© Sputnik / Евгений АшихминPierobežas kaimiņpilsētas saista "Draudzības" tilts
Pierobežas kaimiņpilsētas saista Draudzības tilts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas robežsardzes dienests brīdina, ka pie Igaunijas un Somijas robežām pastiprināta kontrole – visi, kas vēlas šķērsot robežu, lūgti ņemt talkā pacietību un parūpēties par pietiekamu laika rezervi.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Krievija nolēmusi pastiprināt kontroli pie valsts robežam ar Igauniju un Somiju, ņemot vērā aizvien biežākos mēģinājumus šķērsot valsts robežu nelikumīgi, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu "Stolica".

Krievijas Federālā drošības dienesta Robežsardzes pārvalde Pēterburgā un Ļeņingradas apgbalā informēja, ka viens no pasākumiem nelegālās migrācijas ierobežošanai ir "pierobežas zonā esošo personu un transportlīdzekļu kontroles pastiprināšana, tostarp arī iebraucot Ļeņingradas apgabala Kingisepas rajona Ivangorodas pilsētā".

Пограничные столбы на границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Krievijā atbalstīta vienošanās par KF un Latvijas iedzīvotāju braucienu atvieglošanu

Robežsargi lūdz ar izpratni uztvert īslaicīgās neērtības un sniegt palīdzību transporta līdzekļu apskatē, kā arī iepriekš sagatavot dokumentus, kas nepieciešami robežas šķērsošanai.

Iepriekš portāls vēstīja, ka zināmu laiku grūtības sagādā arī iebraukšana no Igaunijas Krievijā, jo, saskaņā ar jaunajiem Krievijā pieņemtajiem muitas noteikumiem no 2018. gada 4. septembra, Krievijā aizliegts iebraukt ar automašīnu, par kuru nav iemaksāta ķīlas nauda, ja otrs tā paša īpašnieka transporta līdzeklis jau atrodas KF teritorijā. Tā kā liela daļa līzingā pirktu automašīnu pieder bankām, jaunie noteikumi sagādāja vērā ņemamas galvassāpes visiem līzingā ņemtu automašīnu lietotājiem.

Septembra vidū Krievijas muitas dienests informēja, ka ir gatavs vienkāršot iebraukšanu Krievijā līzingā ņēmtām automašīnām no Igaunijas, ja viņiem tiks nodoti dati par līzinga devējiem un galvenajām kredītorganizācijām Igaunijā.    

Ziņu lente
0