Šoigu: Krievija nodos Sīrijai S-300 kompleksu tuvāko divu nedēļu laikā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasPGA zenītraķešu komplekss S-300
PGA zenītraķešu komplekss S-300 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrs atgādināja, ka Krievija apturēja kompleksu piegādi Sīrijai pēc Izraēlas lūguma 2013. gadā.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Krievija piegādās Sīrijai mūsdienu PGA zenītraķešu kompleksu S-300 tuvāko divu nedēļu laikā, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.

"Tas spēj pārtvert gaisa uzbrukuma līdzekļus vairāk nekā 250 kilometru attālumā un vienlaikus neitralizēt vairākus gaisa mērķus," paziņoja ministrs, piebilstot, ka S-300 komplekss ievērojami pastiprinās Sīrijas PGA kaujas iespējas.

Il-20 lidmašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Izraēlā apgalvo, ka ir pierādījuši Krievijai, ka nav vainīgi Il-20 katastrofā

Šoigu pastāstīja, ka 2013. gadā Krievija apturēja kompleksu piegādi Sīrijai pēc Izraēlas lūguma. Taču, pēc ministra sacītā, situācija ir mainījusies.

Tāpat Krievija nodos Sīrijai mūsdienu automatizētās vadības sistēmas PGA komandas punktiem. Šoigu uzsvēra, ka tie ļaus nodrošināt visu Sīrijas PGA spēku un līdzekļu centralizēto vadību.

Tāpat viņš piebilda, ka Krievija apspiedīs Sīrijas akvatorijas tuvumā esošo satelītu navigāciju, dažādu kuģu radiolokācijas sistēmas un kaujas aviācijas sakarus, kura uzbruks objektiem valsts teritorijā.

Šoigu paziņoja, ka Maskava ir spiesta veikt šos pasākumus Izraēlas rīcības dēļ, lai nodrošinātu savu militārpersonu drošību.

Turklāt Aizsardzības ministrijas vadītājs uzskata, ka Krievijas pieņemtie pasākumu plāni pēc Il-20 katastrofas Sīrijā "atdzesēs "karstgalvjus" un atturēs no neapdomātas rīcības".

Konašenkovs - Sputnik Latvija
Il-20 katastrofa: Krievijas AM apsūdzējusi Izraēlu noziedzīgā nolaidībā

Kremlī paziņoja, ka kompleksa nodošana netiks virzīta pret trešajām valstīm, tā kalpos tikai un vienīgi Krievijas karavīru drošības nodrošināšanai Sīrijā.

Izraēlas valdība nekomentē Krievijas lēmumu par S-300 kompleksu piegādi.

Krievijas Il-20 katastrofa

Krievijas Il-20 tika notriekta 17. septembrī virs Vidusjūras, kad atgriezās uz militāro bāzi Hmeimima. Uz klāja atradās 15 militārpersonas. Tikmēr Izraēlas F-16 iznīcinātāji veica triecienuzbrukumus Sīrijas objektiem Latakijā.

Krievija Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka Izraēlas iznīcinātāji piesedzās ar Krievijas lidmašīnu, nostādot to par mērķi Sīrijas PGA triecienam. Turklāt Izraēla nepabrīdināja Krieviju, ka tiek plānots triecienuzbrukums.

Krievijā par vainīgo Il-20 notriekšanā uzskata Izraēlu.

Ziņu lente
0