EDSO delegāciju aicina nevilcināties ar Krimas vizīti

© Sputnik / Александр Полегенько / Pāriet pie mediju bankasKrima
Krima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas sabiedrības personu delegācija piedalījās ikgadējā EDSO cilvēktiesību konferencē Polijā.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Krimas Bulgāru nacionāli-kultūrās autonomijas vadītājs Ivans Abažers aicināja EDSO delegāciju nevilcināties ar lēmumu apmeklēt Krimu, vēsta RIA Novosti.

Krimas sabiedrības personu delegācija piedalījās ikgadējā EDSO cilvēktiesību konferencē Polijā. Abažers, neskatoties uz Ukrainas delegācijas protestu, tomēr uzstājās sanāksmē, savā ziņojumā veltot uzmanību tautu savstarpējām attiecībām Krimā.

Порт в Севастополе, Крым - Sputnik Latvija
ASV delegācija atzīst Krimas referenduma likumību

"Es uzaicināju EDSO delegātus apmeklēt Krimu un nevilcināties ar šo lēmumu. Viņiem jāpieņem brīvas gribas lēmums un savām acīm jāredz, kā attīstās Krievijas Krima. Kā arī jāparunā ar vietējiem iedzīvotājiem, lai saprastu priekš sevis, kādēļ Krimas iedzīvotāji nolēma atgriezties savā vēsturiskajā dzimtenē," pateica RIA Novosti Abažers.

Pēc viņa sacītā, negatīvs priekšstats par Krievijas Krimu veidojas situācijas nezināšanas vai nevēlēšanās dēļ redzēt acīmredzamo.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc referenduma 2014. gada martā, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Atkalapievienošanos ar Krieviju atbalstīja 96,77% Krimas Republikas iedzīvotāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

Ukraina uzskata pussalu par savu "īslaicīgi okupēto" teritoriju. Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, saskaņā ar starptautiskajiem likumiem un ANO Nolikumu, nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, "Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem".    

Ziņu lente
0