Izjūtiet starpību: Simonjana pastāstīja par BBC nekorekto virsrakstu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasSputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana
Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik un RT galvenā redaktore apsūdz britu teleradiokompāniju savu vārdu būtības sagrozīšanā par "aizdomās turamo" Skripaļu saindēšanā Solsberijā.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana paziņoja, ka telekompānija BBC laidusi klajā interviju ar viņu ar nekorektu virsrakstu, vēsta Sputnik Lietuva.

"Zaķīši no BBC laiduši klajā manu interviju ar virsrakstu: "Margarita Simonjana: man nav pamata ticēt Petrovam un Boširovam"," uzrakstīja viņa Telegram.

Палатка над скамейкой, на которой были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери - Sputnik Latvija
Boširovs un Petrovs pastāstīja, ko viņi darīja Solsberijā

Kā stāsta Simonjana, viņai pavaicāja "Vai jūs viņiem (Petrovam un Boširovam — Sputnik) ticat".

"Es atbildēju apmēram sekojošo: "Es ticu tikai tam, ko redzēju savām acīm. No šī viedokļa, man nav pamata ticēt Petrova un Boširova vārdam, taču man ir vēl mazāk pamata ticēt jūsu specdienestiem, jo visā savā pastāvēšanas laikā jūsu specdienesti melo <…> Izjūtiet starpību," norāda Sputnik un RT galvenā redaktore.

"Skripaļa lieta"

Marta sākumā bijušo GIP pulkvedi, britu spiegu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju saindēja Solsberijā, kā apgalvo Londona, ar "kaujas nervus paralizējošo vielu".

Britu varasiestādes apsūdzēja Krieviju saistībā ar incidentu, nesniedzot nekādus pierādījumus, savukārt premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka viela tika izgatavota Krievijā. Vēlāk viņas apgalvojumu nespēja apstiprināt pat britu laboratorija Portondaunā.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs "noņem cepuri" britu diplomātijas priekšā

Septembra sākumā Londona publicēja divu "aizdomās turamo" fotogrāfijas Skripaļu saindēšanā, krievu — Aleksandra Petrova un Ruslana Boširova, nosaucot viņus par "GIP darbiniekiem". Pēc tam vīrieši atnāca uz interviju pie Simonjanas un pastāstīja par savu nodarbošanos un to, ko viņi darīja Lielbritānijā marta sākumā.

Kā stāsta "aizdomās turamie", viņi ir uzņēmēji un strādā fitnesa industrijas un sporta uztura jomā. Noskaidrojās, ka marta sākumā viņi patiešām bija Solsberijā, kurp devās aplūkot apskates vietas — Solsberijas katedrāli un Old Sarum (sena cilts apmetne, kura parādījās pirms pašas pilsētas).

Pēc krievu sacītā, britu varasiestādes "izpostījušas viņu dzīvi", un tagad viņi baidās par savu un savu tuvinieku drošību.    

Ziņu lente
0