Sākušās Krievijas mūsdienu vēsturē lielākās militārās mācības "Austrumi 2018"

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Pāriet pie mediju bankasMilitārās mācības. Foto no arhīva
Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manevru gaitā tiks izskatīti dažāda tipa militāro grupējumu izmantošanas jautājumi no Krievijas drošības interešu viedokļa.

RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Tālajos Austrumos sākušās Krievijas mūsdienu vēsturē lielākās militārās mācības "Austrumi 2018", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un plašsaziņas departamentu.

"Austrumi 2018" notiks no 11. līdz 17. septembrim aizsardzības ministrija Sergeja Šoigu vadībā Tālajos Austrumos un Klusā okeāna akvatorijā. Organizēti lielākie manevri pēdējo 37 gadu laikā. Tajos iesaistīti gandrīz 300 tūkstoši karavīru, vairāk nekā tūkstotis lidmašīnu, helikopteru un bezpilota lidaparātu, līdz 36 tūkstoši bruņumašīnu, līdz 80 kuģi un sagādes kuģi. Vienā no mācību posmiem manevros iesaistīsies vienības no Ķīnas un Mongolijas.

Planēta Zeme - Sputnik Latvija
Krievija atjaunojusi PSRS sabrukuma laikā iznīcināto kosmosa kontroles sistēmu

Manevru gaitā tiks izskatīti dažāda tipa militāro grupējumu izmantošanas jautājumi no Krievijas drošības interešu viedokļa. Manevru galvenais mērķis — militārās pārvaldes struktūras gatavības pārbaude bruņoto spēku vienību pārdislokācijas plānošana un īstenošana lielā attālumā, sauszemes grupējumu un Jūras kara flotes mijiedarbības organizācija, kā arī komandieru un štābu praktisku iemaņu gūšana un pilnveidošana karaspēka grupējumu vadības jomā.

Manevri sadalīti divos posmos: vispirms Tālajos Austrumos tiks izvērsts karaspēka grupējums un paplašināts JKF grupējums ziemeļu un tālo austrumu jūras zonās. Pēc tam komandieri un štābi īstenos dažāda tipa spēku grupējumu kontroli, praktiski īstenojot aizsardzības un uzbrukuma darbības.

Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi video ierakstu, kurā redzams mācību "Austrumi 2018" sākums.

Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
Viedoklis
Cik izmaksā Krievijas armijas bāzes tuvākajās ārvalstīs
Karaspēka manevri pārsvarā notiks Austrumu kara apgabala poligonos "Cugol", "Bamburovo", "Radigino", "Uspenovskij" un "Bikiskij", kā arī GKS un PGA poligonos "Litovko", "Novoseļskoje", "Telemba" un "Buhta Anna", Bēringa un Ohotskas jūras, Avačinska un Kronocka līča akvatorijā.

Poligonā "Cugol" praktiskajos manevros piedalīsies Ķīnas karavīri.

Manevros iesaistītas militārās pārvaldes iestādes, Austrumu un Centrālā kara apgabala bruņotie spēki, Ziemeļu flotes spēki, gaisa desanta vienības, GKS tālās un kara transpporta aviācijas vienības.    

Ziņu lente
0