Krimā ieradusies delegācija no ASV

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasМеждународный аэропорт "Симферополь"
Международный аэропорт Симферополь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV sabiedrisko darbinieku grupa ieradusies oficiālā vizītē Krimā, lai iepazītos ar reālo situāciju pussalā un pastāstītu par redzēto savā dzimtenē.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Trīs dienu laikā ASV viesi viesosies trīs Krimas pussalas pilsētās, paziņoja RIA Novosti viens no brauciena rīkotājiem Valentīns Kozubskis.

Jalta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krimu apmeklē delegācija no Francijas

Trīs dienu vizītes oficiālā daļa sākusies ceturtdien, 6. septembrī. "ASV delegācija četru cilvēku sastāvā ieradās Krimā. Viņi ieradušies ar vēlmi ieraudzīt reālo situāciju pussalā un paziņot patiesu informāciju par Krimas iedzīvotāju dzīvi savā dzimtenē," — pateica Kozubskis, piebilstot, ka delegācijas sastāvā ir Amerikas "Pilsoņu iniciatīvu centra" organizācijas pārstāvji.

Kozubskis pastāstīja, ka programmas oficiālā daļa sāksies ar bērnu nama "Cerība" apmeklēšanu Simferopolē. Pēc tam amerikāņu delegācija tiksies ar Krimas parlamenta pārstāvjiem, apmeklēs nozīmīgas pussalas vietas, tostarp, Livadijas pili. Izņemot Simferopoli un Jaltu, viesi no Savienotajām Valstīm apmeklēs arī Sevastopoli.

Vizīte noslēgsies svētdien, 9. septembrī.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc tur notikušā referenduma 2014. gada martā. Visas tautas gribas izteikšanas gaitā 96,77% Krimas Republikas vēlētāji un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāji izteicās par pievienošanos Krievijas Federācijai. Krimas vara paziņoja plebiscītu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī.

Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu, bet īslaicīgi okupētu teritoriju. Krievijas Federācijas valdība vairakkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, saskaņā ar starptautiskajiem likumiem un ANO Nolikumu nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Pēc Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, Krimas jautājums ir "pilnībā slēgts".

Ziņu lente
0