Jūlija Samoilova nolēmusi emigrēt uz Eiropu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasПевица Юлия Самойлова
Певица Юлия Самойлова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātāja Jūlija Samoilova, kas pārstāvēja Krieviju muzikālajā konkursā "Eirovīzija 2018", paziņoja, ka grasās pamest dzimto valsti.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Par to viņa paziņoja savā video uzrunā.

"Esmu gatava emigrēt no Krievijas uz Eiropu," pateica viņa.

Turklāt dziedātāja publicēja Instagram vietnē fotogrāfiju, kurā viņa attēlota Šeremetjevas lidostā.

 

Samoilovas pārstāve pagaidām nekādā veidā nekomentē viņas paziņojumu par emigrēšanu.

"Jūlija pagaidām nekomentē, informācija būs plkst. 16:00," pateica RIA Novosti dziedātājas preses sekretāre Mila Solovjova, piebilstot, ka viņa pati nezina, kādēļ izpildītāja izteikusi šādu paziņojumu. Atbildēt uz jautājumu, kurp devās dziedātāja, Solovjova atteicās.

Samoilovas vēlme emigrēt izraisīja neviennozīmīgu reakciju Internetā. Vieni komentētāji pauž sašutumu, citi iestājas par dziedātāju un atbalsta viņu, atzīmējot, ka tā ir viņas dzīve un viņas tiesības.

Dziedātāja Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijeva saņēmusi sodu par liegumu Samoilovai piedalīties "Eirovīzijā 2017"

Tas bija pirmais un vienīgais gadījums Eirovīzijas vēsturē, kad kādu valsti nepielaida dalībai konkursā. Eiropas raidorganizācija (EBU) piedāvāja Krievijai translēt dziedātājas uzstāšanos ar satelīta palīdzību vai nomainīt konkursantu, uz ko Maskava atbildēja ar atteikumu. Beigās Eiropas raidorganizācija paziņoja, ka Krievija nepiedalīsies konkursā, savukārt Pirmais kanāls pieņēma lēmumu atteikties no Eirovīzijas 2017 translācijas.

Vēlāk Eiropas raidorganizācija (EBU) uzlika "lielu sodu" Ukrainas Nacionālajai sabiedrības teleradiokompānijai (UNST) par aizliegumu piedalīties Krievijas pārstāvei Jūlijai Samoilovai "Eirovīzijā 2017".

Ziņu lente
0