Maskavā atklāta metro stacija ar Latvijas arhitektu dizainu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПассажиры на станции "Новопеределкино" Калининско-Солнцевской линии Московского метрополитена
Пассажиры на станции Новопеределкино Калининско-Солнцевской линии Московского метрополитена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas metro Kalugas-Solncevas līnijā izbūvētās stacijas "Novoperedelkino" dizainu izstrādājis arhitektu birojs United Riga Architects.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Augusta beigās Krievijas galvaspilsētas metropolitēnā tika atklāts jauns atzarojums – Kalugas-Solncevas "dzeltenā līnija", kas dāvās iespēju mazināt pasažieru plūsmu citās aktīvajās līnijās. Stacija "Novoperedelkino", kuras dizainu izstrādājis arhitektu birojs no Latvijas – "United Riga Architects" (URA), izrādījusies vispieprasītākā no septiņām jaunajām stacijām, liecina Maskavas mēra tīmekļa vietnē publicētā informācija.

Darba dienās caur Novoperedelkino (tā ir stacija līnijas galā, aiz MKAD apvedceļa) iziet 16,5 tūkstoši pasažieru, brīvdienās – aptuveni 12,5 tūkstoši.

Konkurss par tiesībām celt jaunās metro stacijas noslēdzās 2014. gadā. Tas bija atklāts konkurss, kurā varēja piedalīties arī uzņēmēji no ārvalstīm.

Stacijas noformējums ir neparasts. Saskaņā ar arhitektu ieceri tas izveidots krievu stilā. Ēkas galvenais rotājums ir izrakstītie plafoni, kas izkliedē gaismu un vizuāli paplašina pazemes telpu.

Izmantoti arī oriģināli tehniskie risinājumi: ar mērķi vienkāršot elementu nomaiņu, uzstādīti nelieli paneļu apgaismojumam (60 х 60 cm). Paneļus iespējams atvērt, tāpēc RGB gaismas diožu nomaiņa ir vienkārša, tāpat pieļaujamas (pēc pasūtītāja vēlmes) paneļa apgaismojuma variācijas.

Vasarā dizaineri no URA savā lapā Facebook publicēja pirmo variāciju testa video ierakstu. "Pirmajā testā pagaidām ir šausmas," — viņi uzrakstīja.

Tā jaunā stacija izskatās pašlaik.

Birojs URA piedalījās arī stacijas "Nagatinskas līcis" dizaina konkursā, taču tajā tika izraudzīts cits dizains.

Ziņu lente
0