Zaharova pastāstīja, kāpēc ASV ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve apstiprināja, ka Maskava gatavo atbildes pasākumus ASV.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Vašingtona ievieš jaunas sankcijas, jo zaudē resursus tālākajai attīstībai, kas nepieciešami, lai izietu no regulārajām krīzēm, paskaidroja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova vizītes laikā Serbijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Šo resursu vairs nav, un vajadzīgi aizvien jauni un jauni, vajadzīga reāla ekspansija, politiskā, finansiālā, ekonomiskā, ko mēs visi novērojam," – paskaidroja diplomāte.

Pie tam Zaharova atzīmēja, ka ASV īsteno skarbu sankciju politiku ne tikai pret Krieviju, bet arī pret Ķīnu, Irānu un pat Eiropas Savienību.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve apstiprināja, ka Maskava gatavo simetrisku atbildi Vašingtonai, un piebilda, ka patlaban šis jautājums tiek izvērtēts.

"Mēs paziņojām, ka diemžēl bijām spiesti kārtējo reizi atbildēt simetriski tā vietā, lai izdomātu, kā uzlabot attiecības un izvest tās no strupceļa. Mēs to paziņojām atklāti un publiski," – viņa norādīja.

ASV jaunās pret Krieviju vērstās sankcijas

Šonedēļ Vašingtona pasludināja jaunus ierobežojošos pasākumus pret Krieviju, aizbildinoties ar to, ka Maskava it kā esot pielietojusi ķīmiskos ieročus Solsberijā. Plānots, ka sankciju pirmā pakete stāsies spēkā no 22. augusta, otrā – pēc trim mēnešiem, ja Krievija neizpildīs ASV izvirzītās prasības. Kremlis norādīja, ka jaunās sankcijas ir kategoriski nepieņemamas.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
Krievijas premjerministrs: jaunās sankcijas pret Krieviju novedīs pie ekonomiskā kara

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka sankciju politikas pastiprināšanu var uzskatīt par ekonomiskā kara pieteikumu.

"Es negribu komentēt runas par nākamajām sankcijām, taču varu teikt vienu: ja sekos kaut kas tāds, kā banku darbības vai kādas konkrētas valūtas pielietošanas aizliegums, to var nosaukt konkrēti: tas ir ekonomiskā kara pieteikums. Un uz šo karu būsim spiesti reaģēt – ar ekonomiskām metodēm, politiskām metodēm vai – nepieciešamības gadījumā – arī citām metodēm. Un mūsu draugiem Amerikā tas jāsaprot," – viņš norādīja.

Incidents Solsberijā

Полицейское оцепление в Солсбери - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ja nu Krievija nav vainojama par uzbrukumu Solsberijā?

Lielbritānijas varasiestādes apgalvo, ka 4. martā Solsberijas pilsētā saindēts Krievijas izlūkdienestu bijušais virsnieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kā rezultātā izcēlās liels starptautiskais skandāls. Londona uzskata, ka par Skripaļu saindēšanu ar vielu A234 vainojama Krievijas valsts, lai arī Maskava to kategoriski noliedz.

ASV nostājās sabiedrotā pusē un pieņēma lēmumu izraidīt no valsts 60 Krievijas diplomātiskos darbiniekus.

Ziņu lente
0