Tautieši no NVS, Vācijas un Baltijas joprojām pārceļas uz Krieviju

© Foto : PointПаспорт гражданина РФ
Паспорт гражданина РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2018. gada tautiešu pārcelšanās programmas ietvaros Krievijā ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Uz Krieviju tautiešu pārcelšanās programmas ietvaros visbiežāk pārceļas tautieši no NVS valstīm, Vācijas, Izraēlas un Baltijas, vēsta RIA Novosti.

"Interesi par valsts programmu pārsvarā demonstrē tautieši no NVS dalībvalstu (Kazahstānas, Ukrainas, Armēnijas, Tadžikistānas, Moldovas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas, Kirgīzijas) pilsoņu puses. Tāpat valsts programmas mehānismu izmanto tautieši no Vācijas, Izraēlas, Baltijas valstīm un citi," – informēja IeM preses centrs.

Iekšlietu ministrijas dati liecina, ka šogad uz Krieviju tautiešu pārcelšanās valsts programmas ietvaros pārcēlušies jau vairāk nekā 41 tūkstotis cilvēku. Pērn uz Krieviju pārcēlušies gandrīz 119 tūkstoši cilvēku, 2016. gadā – 146 tūkstoši, 2015. gadā – aptuveni 183 tūkstoši, 2014. gadā – vairāk nekā 106 tūkstoši.

Tautiešu pārcelšanās valsts programma paredz pastāvīgu dzīvi Krievijā un pilsonības saņemšanu. Programma paredz, ka tautieši, audzināti krievu kultūras tradīcijās, ar krievu valodas zināšanām, "lielākajā mērā spējīgi pielāgoties un maksimāli ātri iekļauties Krievijas sabiedrības pozitīvo sociālo sakaru sistēmā". Programma ieviesta 2006. gadā. Kopš 2013. gada tā ir beztermiņa programma.

Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu 2018 - Sputnik Latvija
Putins: Krievijai ir jāaizsargā tautieši Baltijā, nepasliktinot viņu stāvokli

Jūnija sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā "tiešajā līnijā" informēja par nepieciešamību vienkāršot Krievijas pilsonības piešķiršanas procedūru tautiešiem. Tā valsts vadītājs komentēja informāciju par problēmām pilsonības saņemšanas jomā, kas radušās vairākām ģimenēm no Doņeckas un Luganskas.

Jūlija sākumā valdībā tika iesniegts likumprojekts par Krievijas pilsonības saņemšanas vienkāršošanu ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem.

"Novērojot problēmas, mēs cenšamies vienkāršot pilsonības saņemšanas procedūru. Likumprojekts, kas paredz KF pilsonības piešķiršanas procedūras vienkāršošanu tautiešu pārcelšanās valsts programmas dalībniekiem, ir iesniegts valdībā," – pastāstīja KF IeM Migrācijas galvenās pārvaldes priekšnieka vietniece Valentīna Kazakova.

Ziņu lente
0