Francijas prezidents ticies ar Vladimiru Putinu Maskavā

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidents ticies ar Vladimiru Putinu. Foto no arhīva
Francijas prezidents ticies ar Vladimiru Putinu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Emanuels Makrons apmeklējis Krieviju un ticies ar valsts prezidentu Vladimiru Putinu.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzņēmis Kremlī Francijas vadītāju Emanuelu Makronu, kurš ieradās Maskavā, lai noskatītos pasaules čempionāta futbolā finālu, vēsta RIA Novosti.

Putins atzīmēja, ka Krievija un Francija pakāpeniski atjauno ierastos sadarbības mehānismus, un tas dod pamatu tālākai pozitīvai attiecību attīstībai.

Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Francijas prezidents salīdzinājis sarunu ar Trampu ar cīsiņu recepti

Tāpat Putins apstiprināja, ka tuvākajā laikā notiks Krievijas un Francijas starpparlamentu komisijas sēde. Abu valstu vadītāju tikšanās materiālos minēts apspriedes datums — 25. jūlijs.

Uzsvērts, ka Maskava un Parīze ir vienisprātis: patlaban nav nekādu šķēršļu valdību vadītāju tikšanās organizēšanai.

Ziņots, ka komisija ir galvenais sadarbības orgāns parlamentu līmenī. To vada abu valstu parlamentu apakšpalātu priekšsēdētāji.

Apspriedīs svarīgus jautājumus

Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs, Krievijas un Francijas draudzības grupas koordinators Leonīds Sluckis pastāstīja, ka komisijas sēdē tiks apspriesta virkne jautājumu, tostarp arī situācija Eiropā un pret Krieviju vērsto sankciju nepamatotība.

Болельщики сборной Франции - Sputnik Latvija
Franču līdzjutēji pārsteigti: krievi ir "normāli cilvēki!"

Deputāts norādīja, ka tiks apspriesta arī situācija Tuvajos Austrumos un vairāki nozīmīgi starptautiskie jautājumi, kuri vienlīdz satrauc Krievijas un Francijas politiķus.

"Bez tam 24. jūl;ijā Valsts domes plenārsēdē uzstāsies Nacionālās sapulces spīkers Fransuā de Ružī. Domāju, tā būs piesātināta un efektīva vizīte," — piebilda Sluckis.

Politiķis atzīmēja, ka gaidāmā komisijas sēde ir lieli un nozīmīgi panākumi, jo komisija nav pulcējusies jau četrus gadus.

Pēdējo reizi sēde notika 2013. gadā Parīzē. Tālākos sakarus šajā formātā Francija apturēja sakarā ar krīzi Ukrainā.    

Ziņu lente
0