Franču līdzjutēji pārsteigti: krievi ir "normāli cilvēki!"

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasБолельщики сборной Франции
Болельщики сборной Франции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču līdzjutējus, kuri ieradušies Krievijā, iespaidojis viss: arhitektūra, viesmīlība, pasaules čempionāta organizācijas līmenis un, protams, Krievijas iedzīvotāji.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Pasaules čempionāts futbolā 2018 tuvojas savam noslēgumam. Sputnik Francija publicēja franču līdzjutēju komentārus, kuri ieradušies Krievijā atbalstīt savu izlasi.

Franču līdzjutēju ir viegli atpazīt Maskavas ielās: mierīga soļošana, klīstošs skats un galvenais – Francijas karogs, kurš uzzīmēts uz vaigiem vai rokām… Pasaules čempionāts futbolā 2018, kurā Francijas izlase, starp citu, gūst uzvaru pēc uzvaras, sniedza franču līdzjutējiem iespēju ne vien izbaudīt futbolu, bet arī gūt jaunu priekšstatu par čempionāta rīkotājvalsti.

To cilvēku vidū, ar kuriem izdevies parunāties Maskavas ielās, absolūtais vairākums pirmo reizi iepazinās ar Krievijas galvaspilsētu. Un katrs atklāj kaut ko jaunu.

"Par krieviem teica, ka "viņi visu laiku kausies, kausies ar līdzjutējiem". Patiesībā izrādījies, ka tas nebūt nav tā! Viņi ir normāli! Nē, tā ir laba valsts," — pateica Loiks, kurš ieradies no Nicas.

© SputnikFrancijas izlases līdzjutējs Loiks Maskavā
Лоик, болельщик сборной Франции в Москве - Sputnik Latvija
Francijas izlases līdzjutējs Loiks Maskavā

"Mēs esam uzņēmuši Eiropas čempionātu 2016, taču šeit atmosfēra ir daudz labāka, nekā Francijā," — pateica francūzis, kurš, atzīmējot lielu Dienvidāfrikas līdzjutēju skaitu, ar nelielu nožēlu norāda uz to, ka "franču nav daudz".

Francijas izlases līdzjutēji šajā PČ patiešām ir mazākumā. Saskaņā ar Francijas futbola federācijas un FIFA datiem, Krievijā ieradušies no 17 līdz 20 tūkstošiem franču līdzjutēju.

Toties tie, kas ieradušies, ir ļoti apmierināti: "Mēs esam iespaidoti – tā ir burvīga pilsēta, ļoti skaista, ļoti tīra. Krievi ir ļoti jauki," — saka ar iedvesmu Maržerija un Alens no Lilles par Maskavu. Uz jautājumu par to, kas viņu visvairāk pārsteidzis Krievijā, Maržerija uz brīdi aizdomājās, un pēc tam atbildēja: "Tīrība. Šeit ir daudz tīrāks, nekā pie mums. Un organizētība, viss ir ļoti forši."

Maksims atbrauca no Juezas pilsētas Izēras departamentā, viņš pateica, ka visvairāk viņu iespaidojušas Krievijas galvaspilsētas arhitektūras celtnes: "Te ir daudz celtņu, kas uzbūvētas pēdējo simts gadu laikā. Francijā ir vairāk vēsturisku, vecāku ēku. Tās, kas tika uzceltas padomju laikā, pārstāv kultūru, kura iz mūsdienīgāka, tuvāka mums, nekā franču kultūra kopumā."

Dažu uzturēšanās dienu laikā Maskavā Maksims jau paspējis pabūt Sarkanajā laukumā, apskatīt vairākas katedrāles un apskates vietas, aiziet uz tirgu.

"Atmosfēra (šeit) parādīs Krieviju no citas puses, ne tādu, kā to rāda medijos. Mediji runā tikai par politiku, taču, kad tu ieradies Krievijā, redzi Krievijas tautu un visu pārējo, un tas ir ļoti patīkami," — pateica Maksims. Tāpat viņš atzīmē pieņemtos mērus drošības nodrošināšanai PČ laikā, "kā tagad visur". "Tad mierina," — piebilst viņš.

"Jābrauc paskatīties uz Krieviju, jābrauc paskatīties uz citām kultūrām un izveidot savu viedokli," — noslēgumā pateica viņš.

Ziņu lente
0