Politika

Lavrovs atgādināja Jaglandam par nacionālo mazākumtautību problēmām Baltijā

© МИД РоссииKrievijas ārlietu ministra S.Lavrova un Eiropas Padomes ģenerālsekretāra T.Jaglanda tikšanās
Krievijas ārlietu ministra S.Lavrova un Eiropas Padomes ģenerālsekretāra T.Jaglanda tikšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt puses apstiprināja ieinteresētību saglabāt un stiprināt Eiropas Padomi kā "patstāvīgu universālu Eiropas organizāciju".

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apsprieda ar Eiropas Padomes ģenerālo sekretāru Turbjornu Jaglandu situāciju ar nacionālo mazākumtautību tiesībām Baltijas valstīs un Ukrainā, vēsta Krievijas ĀM.

Lavrovs un Jaglands apstiprināja ieinteresētību saglabāt un stiprināt Eiropas Padomi kā "patstāvīgu universālu Eiropas organizāciju, kura nodrošina, pateicoties savām unikālajiem konvencionālajiem mehānismiem kontinenta likumu un humanitāro telpu vienotību".

Дворец Европы в Страсбурге, где проходят заседания ПАСЕ - Sputnik Latvija
Eiropas Padomes ģenerālsekretārs brauc uz Maskavu lūgt naudu

"Ģenerālsekretāra uzmanība tika pievērsta nepieciešamībai aktīvāk iesaistīt profila mehānismus nacionālo mazākumtautību tiesību aizsardzības organizēšanai Eiropas Padomes telpā, sākot ar Ukrainu un Baltijas valstīm," teikts ārpolitikas iestādes paziņojumā.

Turklāt Lavrovs un Jaglands pozitīvi novērtēja savstarpējo Eiropas Padomes neformālo Eiropas valstu sporta ministru tikšanos pagājušajā ceturtdienā — Pasaules čempionāta futbolā atklāšanas diena.

Turbjorna Jaglanda divu dienu vizīti notiek uz pēdējos gados pasliktinātā Krievijas un Eiropas Padomes attiecību fona. Maskavas un Strasbūras konflikts saasinājās 2014.-2015. gadā, kad vairākiem Krievijas parlamentāriešiem atņēma tiesības sakarā ar pozīciju Krimas jautājumā. Maskava vairākkārt piedāvāja krīzes atrisināšanas ceļus, tostarp, ideju par sankciju nepieļaujamību pret nacionālajām delegācijām. Pagaidām EPPA nekādā veidā nav reaģējusi uz šo piedāvājumu.

Pērnā gada jūnijā Krievija paziņoja, ka apturēs daļu iemaksu par 2017. gadu Eiropas Padomes budžetā līdz brīdim, kamēr Krievijas delegācijai netiks atgrieztas tās tiesības. Neskatoties uz izmaksu apturēšanu, Krievija turpināja konvencijas dokumentu ratificēšanas darbus.

Maskava ir viens no galvenajiem Eiropas Padomes budžeta maksātājiem.    

Ziņu lente
0