Krievija neatstās bez vērības Latvijas lēmumu apstiprināt "Magņitska sarakstu"

© Sputnik / Maksim BlinovKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc līdzīga Igaunijas lēmuma Krievijas ĀM izsauca Igaunijas vēstnieku, kurš tika informēts par liegumu iebraukt Krievijā īpaši rusofobi noskaņotiem Igaunijas politiskajiem un sabiedriskajiem darbiniekiem.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Krievija spers atbilstošus soļus arī pret Latviju, kura aizliegusi iebraukt teritorijā 49 personām no "Magņitska saraksta", paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Ministrijas Informācijas departamenta direktora vietnieks Artjoms Kožins norādīja, ka tamlīdzīgi nedraudzīgi soļi nepaliek bez atbildes.

Lietuvas Seims - Sputnik Latvija
Lietuvā deputāti piedāvā pastiprināt "Magņitska likumu"

"Iepriekš, kā zināms, mēs atbildējām uz līdzīgu Lietuvas valdības soli. Atbilstoši pasākumi tiks sperti arī pret Latviju, kas tāpat pievienojušies šai provokatīvajai antikrieviskajai līnijai," — teikts ĀM paziņojumā.

Kožins atgādināja par Igauniju, kura 29. martā aizliedza iebraukt valsts teritorijā 49 Krievijas pilsoņiem no "Magņitska saraksta". Uz Krievijas ĀM izsauca Igaunijas vēstnieku, kurš tika informēts par liegumu iebraukt Krievijā īpaši rusofobi noskaņotiem Igaunijas politiskajiem un sabiedriskajiem darbiniekiem. Uzsvērts, ka Tallinas lēmums liecina par to, ka valsts turpina Krievijai atklāti naidīgo kursu, kas būtiski kaitē valstu divpusējām attiecībām.

22. februārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka aizliedzis iebraukt valstī 49 ārzemniekiem no tā saucamā Magņitska saraksta. Mediji informē, ka tajā citu starpā iekļauts arī Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins, Izmeklēšanas komitejas vadītāja vietnieks Oļegs Logunovs, tiesneši Jeļena Stašina, Aleksejs Krivoručko, Svetlana Uhnaļeva un Sergejs Podoprigovs.

Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Politika
Ramzans Kadirovs: dienu un nakti sapņoju par braucienu uz Rīgu
  

Lielā investīciju fonda Hermitage Capital Management darbinieks Sergejs Magņitskis, Krievijā apsūdzēts par nodokļu mahinācijām, miris pirmstiesas izmeklēšanā "Matrosskaja tišina" 2009. gada novembrī. Viņa nāve radija plašu sabiedrisko rezonansi Krievijā un ārvalstīs.

2012. gada decembrī ASV pieņēma "Magņitska aktu" par sankcijām pret Krievijas pilsoņiem, kuri, pēc Savienoto Valstu valdības domām, vainojami cilvēktiesību pārkāpumos. Savukārt Krievijas varasiestādes vairākkārt norādījušas, ka "Magņitska lietas" politizācija ir nepieļaujama. Vēlāk "Magņitska aktam" tika piešķirts globāla likuma statuss, un tā paredzētās sankcijas neaprobežojas ar Krievijas pilsoņiem, — tās tiek attiecinātas uz visām valstīm, kas, pēc ASV domām, pārkāpj cilvēktiesības.    

Ziņu lente
0