Zaharova pastāstīja, kāpēc Krievija demonstrē savu bruņojumu

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, ka Maskava demonstrē savu bruņojumu divu iemeslu dēļ.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Krievija "demonstrē bruņojumu", lai izvairītos no XX gadsimta notikumu atkārtošanās, kā arī uzskatāmi pierāda saviem pilsoņiem, ka viņi ir drošībā, pastāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, uzstājoties asociācijas "Francijas un Krievijas dialogs" tikšanās laikā Parīzē, kur viņa uzturas neoficiālā vizītē, vēsta Sputnik Lietuva.

Военно-морской крейсер США USS Monterey запускает управляемую ракету Tomahawk - Sputnik Latvija
Militārais eksperts: "Tomahawks" no Sīrijas kļuvuši par karalisku dāvanu Krievijai

"Mums vaicā, kāpēc mēs rādām bruņojumu? Tam ir divi iemesli. Pirmkārt, mums bija XX gadsimts, mēs zaudējām 20 miljonus cilvēku. Tā vienkārši ir pazudusi vidēja valsts Eiropā – 20 miljoni. Es dzīvoju pilsētā, kurp ieradās ienaidnieks. Tas nenotika pirms 200 gadiem, tas notika pirms 70 gadiem," – diplomātes teikto citē RIA Novosti.

Kā otru iemeslu Zaharova nosauca Krievijas pieviltās cerības, kad 80. gados valsts atvērās, lai stiprinātu mieru un sadarbību. Viņa paskaidroja, ka, lasot padomju valsts vadībai adresēto paziņojumu arhīvus, kļūst skaidrs, ka valsts ir piekrāpta: "NATO paplašinājās, kontingenti pie mūsu robežām, NATO armijas bāzu skaits visā pasaulē ir pieaudzis.

Diplomāte atzīmēja, ka, demonstrējot bruņojumu, Krievija saka: "Tas, kas notika XX gadsimtā, vairs neatkārtosies."

"Pie mums nevajag nākt ar karu. Un, protams, agresīvie izteikumi. Tas vajadzīgs, lai mūsu valstī saprastu, ka tur var runāt, ko vien vēlas, mēs esam aizsargāti," – teica Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā ikgadējā uzrunā Federālajai sapulcei pastāstīja par jaunāko bruņojumu. Taču valsts vadītājs uzsvēra, ka Krievija var pielietot ieročus tikai nepieciešamības gadījumā, atbildes triecienam.

Ziņu lente
0