Krievijas jaunais bruņojums: "Tosočka", Bruņusitējs" un "Zemkopība"

© Sputnik / Alexander Wilf / Pāriet pie mediju bankasMilitārā parāde
Militārā parāde - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas armija un flote drīz saņems jaunākās kaujas sistēmas – no avioraķetes, kas spēj uzsprāgt gan šķēršļa priekšā, gan aiz tā, līdz tālvadības mīnēšanas sistēmai un smagajam ugunsmetējam.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Jaunās aviācijas raķetes S-8 OFP "Bruņusitējs" ("Broņeboiščik") valsts izmēģinājumi noslēgsies līdz šī gada nogalei, turklāt sekmīgi rit citu Krievijas armijas bruņojuma sistēmu izmēģinājumi — tiek pārbaudīta tālvadības mīnēšanas sistēma "Zemkopība" ("Zemļedeļije") un smagā ugunsmetēja sistēma "Tosočka". Par to vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Koncerna "Tehmaš" ģenerāldirektors Vladimirs Ļepins aģentūrai pastāstīja, ka "Bruņusitējs" pilnībā atbilst iepriekš norādītajām īpašībām. Piemēram, raķete spēj atbilstoši iestatījumiem uzsprāgt šķēršļa priekšā, atsitoties pret to un aiz šķēršļa — caursitot to.

NATO jūras kājnieki - Sputnik Latvija
ASV jūras kājnieki atzinuši, ka nejūtas drošībā no Krievijas armijas

Raķete "Bruņusitējs" paredzēta Su-25 tipa lidmašīnām un  helikopteriem Mi-8.

Tāpat Ļepins pastāstīja par tālvadības mīnēšanas jauno sistēmu "Zemkopība" un smago ugunsmetēja sistēmu "Tosočka".

"Šogad plānots pabeigt primāros izmēģinājumus," — viņš teica par "Zemkopību". Darbi ar "Tosočku", pēc viņa vārdiem, sasnieguši šo pašu posmu: "Sākta tās izgatavošana, rit konstruktoru darbs. Tamlīdzīgas sarežģītas sistēmas vienas dienas laikā izstrādāt neizdodas. Ir noteikti termiņi, mēs strādājam saskaņā ar līgumu."

Ļepins piebilda, ka "Tosočka" atšķirsies no bruņotajos spēkos izmantojamās šāda veida sistēmas "Solncepjok", taču principiālās atšķirības neatkāja.

Iepriekš vēstīts, ka ASV eksperti novērtēja Krievijas hiperskaņas aviācijas raķešu kompleksu "Kinžal", kas tika demonstrēts Uzvaras parādē Maskavā šī gada 9. maijā.

Rietumi 2017 - Sputnik Latvija
Krievijas mācības Baltijas jūrā: Raķešu palaišana – drauds, nepalaišana – provokācija

Krievijas hiperskaņas aviācijas raķešu kompleksam "Kinžal" nav analogu visā pasaulē, atzina žurnāla The National Interest komentētājs Deivs Madžumdars. "Nevienam pasaulē nav gaisā startējošas ballistiskās raķetes, tāpēc Maskava pamatoti norāda, ka "Kinžalam" nav analogu aiz Krievijas robežām," — viņš raksta.

Ėksperts atzīmēja, ka "Kinžal" raķetes spēj manevrēt gaisā un izmantot neprognozējamu trajektoriju, kas būtiski apgrūtina vai pat padara neiespējamu tās pārtveršanu.    

Ziņu lente
0