Moody's augstu vērtē EK lēmumu "Gazprom" antimonopola lietā

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankas"Gazprom"
Gazprom - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietas ietvaros pret Krievijas holdingu tika izvirzītas apsūdzības par pārkāpumiem Bulgārijā, Čehijā, Igaunijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā un Slovākijā.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Starptautiskā reitingu aģentūra Moody's pozitīvi novērtē "Gasprom" pozīciju pēc Eiropas Komisijas (EK) lēmuma antimonopola lietā, teikts Moody's apskatā, vēsta RIA Novosti.

"Eiropas Komisija slēgusi antimonopola lietu; tas ir no kredītu viedokļa pozitīvs notikums "Gazprom", jo tas novērš nenoteiktību kompānijas nākotnes operāciju regulēšanas jautājumā Eiropā un neparedz nekādus finansiālus sodus kompānijai," — teikts dokumentā.

24. maijā EK bez soda noslēdza antimonopola izmeklēšanu pret "Gazprom", kas tika sākta jau 2012. gadā. EK uzlikusi "Gazprom" virkni saistību darbam noteiktās Centrālās un Austrumeiropas valstīs, par kuru pārkāpumu iespējamas soda sankcijas līdz 10% apmērā no "Gazprom" globālā apgrozījuma. Piemēram, "Gazprom" pienākums ir atcelt šķēršļus gāzes pārrobežu tālākai pārdošanai Centrālās un Austrumeiropas valstīs.

Газпром - Sputnik Latvija
Apmierināti, vīlušies, uz tiesu: Baltijas un Polijas reakcija uz Gazprom lietu

Lietas ietvaros pret Krievijas holdingu tika izvirzītas apsūdzības par pārkāpumiem Bulgārijā, Čehijā, Igaunijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā un Slovākijā.

Moody's atzīmēja, ka tālākas pārdošanas aizlieguma atcelšana un atteikšanās no prasības izlietot iegādāto gāzi noteiktā teritorijā veicinās Eiropas gāzes tirgus likviditāti.

"Kopumā izmaiņas (EK lēmuma rezultātā — red.) nostiprinās kompānijas pozīciju šo valstu tirgū augošās konkurences apstākļos," — piebilda aģentūra.

"Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Medvedevs iepriekš paziņoja, ka kompānija ir apmierināta ar EK lēmumu antimonopola lietā.

Подземное газовое хранилище в Инчукалнсе - Sputnik Latvija
"Gazprom" atteicies par "pa lēto" pārdot Latvijai tā GTS operatora akcijas

"Mēs esam gandarīti par lēmumu antimonopola izmeklēšanas lietā, par ko šodien informēja Eiropas Komisija. Mēs vienmēr esam apstiprinājuši apņemšanos godīgi sadarboties ar mērķi meklēt konstruktīvu savstarpēji pieņemamu lēmumu noteiktās procedūras ietvaros," — teica Medvedevs un piezīmēja, ka "Gazprom" vienmēr ir ievērojis ES konkurences tiesību attiecināmo nolikumu prasības un apstiprina savu apņemšanos ievērot tās arī nākotnē.

"Mēs esam pārliecināts, ka šodien pieņemtais lēmums ir vispiemērotākā izeja Eiropas gāzes tirgus funkcionēšanai kopumā," — uzsvēra Medvedevs.    

Ziņu lente
0