Krievijas prezidents brīdina par sistemātisku pasaules krīzi

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин принял участие во втором дне работы ПМЭФ - 2018
Президент РФ Владимир Путин принял участие во втором дне работы ПМЭФ - 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Vladimira Putina sacītā, katrai valstij ir nacionālās prioritātes, un tās jāvirza ar cieņu pret partneriem – mūsdienu pasaule ir savstarpēji atkarīga, izvairīties no globālas krīzes var tikai kopīgiem spēkiem.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Savā uzrunā Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā (SPIEF)Krievijas prezidents Vladimirs Putins brīdinājis pasaules sabiedrību par soļiem, kuri varētu novest pie globālas krīzes. Krievija ir gatava sadarboties ar citām valstīm, īstenojot savas nacionālās intereses, uzsvēra valsts vadītājs.

Президент РФ Владимир Путин с президентом Франции Эммануэлем Макроном - Sputnik Latvija
Politika
Makrons atzina Krievijas neaizvietojamo lomu pasaules arēnā

Pēc Krievijas līdera sacītā, esošo normu neievērošana un savstarpējās uzticēšanās zaudēšana var uzvelties virsū kolosālu pārmaiņu neparedzamībai, turbulencei.

"Šāda faktoru sakritība spēj novest pie sistematizētas krīzes, ar kādu pasaule vēl nav iepriekš saskārusies," — uzsvēra Putins.

Viņš brīdināja, ka šāda valstu uzvedība – it sevišķi spēka centru – globālā mērogā var izraisīt visnegatīvākās, ja ne postošākās, sekas. Pēc viņa domām, atbildība par kopējo pasaules nākotni gulstas uz katras valsts pleciem, it sevišķi uz valstīm ar vadošo ekonomiku. Viņš aicināja ar cieņu izturēties pret citām valstīm un partneriem.

"Savas intereses var virzīt dažādos veidos: ignorējot citus vai arī cienot savus partnerus. Saprotu, ka mūsdienu pasaule ir savstarpēji saistīta, savukārt valstis ir savstarpēji atkarīgas. Un uz katras valsts pleciem, it sevišķi uz lielām, vadošajām pasaules ekonomikām, gulstas kolosāla atbildība par kopīgu nākotni," — atzīmēja Putins.

Taču Krievija tieksies pēc savu nacionālo interešu īstenošanas, pateica valsts vadītājs.

"Katrai valstij pastāv savas nacionālās prioritātes un savas intereses. Esmu runājis par to savas šodienas uzstāšanās laikā. Protams, mēs tieksimies pēc savu nacionālo interešu īstenošanas. Kādas tās ir šodien un kādas būs tuvākajā perspektīvā? Pirmkārt, iekšējā attīstībā. Mums ir jānodrošina darba ražīguma izaugsme mūsu ekonomikā. Mums ir jāizveido nosacījumi investīciju piesaistīšanai, jo bez investīcijām nav iespējams atrisināt citu uzdevumu — diversificēt mūsu ekonomiku," — paskaidroja Putins.

Pēc viņa sacītā, viens no Krievijas savaldīšanas iemesliem slēpjas centienos nepieļaut tās militāro tehnoloģiju attīstību.

"Viens no Krievijas savaldīšanas mēģinājumu iemesliem ir nepieļaut aizsardzības tehnoloģiju attīstību. Taču lūk, mēs pavisam nesen parādījām, mēs šajās aizsardzības tehnoloģijās esam apdzinuši daudzus mūsu partnerus, neskatoties uz sankcijām. Tādēļ tas ir bezjēdzīgi, pat kaitīgi," — uzsvēra Krievija līderis.

Krievija ir gatava palīdzēt Eiropai, kas drošības jautājumos ir atkarīga no ASV, un izdarīt visu iespējamo, lai pasaulē nebūtu jaunu draudu, piebilda Putins.

Ziņu lente
0