Aicinājumu spridzināt Krimas tiltu Krievijā nosauca par teroristisku

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Pāriet pie mediju bankasОткрытие автомобильной части Крымского моста
Открытие автомобильной части Крымского моста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevums Washington Examiner publicējis rakstu, kurā autors paziņojis, ka tilta atklāšana pāri Kerčas šaurumam esot "Ukrainas nācijas aizvainojums", un aicinājis Kijevas varas iestādes pielietot spēku.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes loceklis Igors Morozovs nosauca par teroristisku amerikāņu izdevumā Washington Examiner publicēto rakstu, kurā autora aicina Ukrainas varas iestādes uzspridzināt Krimas tiltu, vēsta RT.

Pārbaudīta Krimas tilta izturība - Sputnik Latvija
Video
Pārbaudīta Krimas tilta izturība

Trešdien iknedēļas izdevumā Washington Examiner parādījies raksts, kura autors nosaucis tilta atklāšanu pāri Kerčas šaurumam par "riebīgu Ukrainas, kā nācijas aizvainojumu", kā arī aicinājis Ukrainas varas iestādes pie vardarbības. Pēc viņa domām, šādas rīcības "neatliekamā morālā aktualitāte" ir acīmredzama.

"Mēs kārtējo reizi pārliecināmies, ka ASV izdomā noteikumus un starptautiskos likumus tikai citām valstīm, lai rosinātu haosu, kuru, kā viņi uzskata, var valdīt un ar kuru var radīt morālo, politisko, materiālo kaitējumu, kā mēs to redzam pēdējo 25 gadu garumā. Tas ir nepieļaujami, līdzīgiem izteicieniem jābūt apspriestiem ANO Drošības Padomē," — atzīmēja Federācijas Padomes loceklis.

Krievijas vēstniecība ASV arī pauda sašutumu par Washington Examiner publikāciju un atzīmēja, ka vārda brīvība nevar kalpot par attaisnojumu aicinājumiem rīkot terorisma uzbrukumus un cilvēku slepkavošanu. Tāpat diplomātiskajā pārstāvniecībā paziņoja, ka izskata materiālu izdevumā "kā noteiktas Vašingtonas augstākās sabiedrības daļas patieso nolūku atspoguļojumu, kas turpina naida kurināšanas līniju starp Ukrainu un Krieviju".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklāja tiltu pāri Kerčas šaurumam otrdien. Viņš nobrauca pie KamAZa stūres, vadot 30 kravas mašīnu kolonnu.

Ziņu lente
0