Krievijas ĀM: Maskavai ir tiesības sarunāties ar Skripaļu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM ar vēstniecības starpniecību Londonā turpinās pieprasīt iespēju tikties ar Skripaļiem.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Krievijas pārstāvjiem ir tiesības piekļūt bijušajam GIP darbiniekam Sergejam Skripaļam, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta Sputnik Armēnija.

"Sergejam Skripaļam nav atņemta Krievijas pilsonība, un viņš brīvprātīgi, cik mēs saprotam, no tās nav atteicies. Viņam ir visas tiesības sarunāties ar Krievijas konsuliem, tāpat kā Krievijai ir visas tiesības sarunāties ar viņu," — pateica viņa brīfingā Kerčā.

Pēc viņas sacītā, Krievijai ir svarīgi pārliecināties par Krievijas pilsoņu labklājību.

"Mūs neapmierina britu oficiālo personu paziņojumi par to, ka Sergejs un Jūlija Skripaļi nevēloties ar mums sarunāties un atsakās no Krievijas speciālistu medicīniskās izmeklēšanas," — atzīmēja Zaharova.

"Ar mūsu vēstniecības starpniecību Londonā mēs turpināsim pieprasīt iespēju personīgi parunāt ar Skripaļiem. Ja viņiem nav nepieciešama mūsu palīdzība, lai britu puse sniedz viņiem iespēju pateikt to pašiem. Esošajos apstākļos mēs esam spiesti kvalificēt šo situāciju kā divu mūsu pilsoņu piespiedu aizturēšanu un pat nolaupīšanu. Šāda Lielbritānijas rīcība ir nopietns abpusējo vienošanos pārkāpums," — piebilda viņa.

Šī gada 4. martā Lielbritānijas pilsētā Solsberijā tika saindēti bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs notiesātais par spiegošanu Lielbritānijas labā, un viņa meita Jūlija. Tas izraisīja lielu starptautisku skandālu. Londona apgalvo, ka ar Skripaļu saindēšanu ar A-234 vielu ir saistīta Krievija, Maskava to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0