Politika

Puškovs: Latvijā saprot, ka Krievijas sankciju pastiprināšana ir neizdevīga

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasAleksejs Puškovs
Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas sankcijas Krievija ieviesīs sakarā ar izglītības aizliegumu krievu valodā Latvijā, pastāsstīja ekskluzīvā Sputnik Latvija intervijā Federācijas Padomes loceklis, Krievijas parlamenta augstākās palātas informācijas politikas un sadarbības komitejas vadītājs ar plašsaziņas līdzekļiem Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Pēc Alekseja Puškova domām, sankcijas attiecībā pret Latviju nevedīs pie politikas izmaiņām valstī, taču efekts, lai arī netūlītējs, no tām noteikti būs.

Viņš atzīmēja, ka atbildes sankcijas ir nepieciešamas, jo atteikšanās no šādiem mēriem var tikt traktēts kā Krievijas vājība.

Pēc viņa sacītā, Latvijā ir cilvēki, kuri, neskatoties uz savu, iespējams, negatīvo attieksmi pret Krieviju, apzinās, ka Krievijas sankciju pastiprināšana Latvijā ir neizdevīga. Un tie, kas cietīs Krievijas ekonomisko sankciju dēļ, zaudēs naudu, beigās pateiks: "Priekš kam tad mēs rosinām sankciju politiku attiecībā pret Krieviju. Viņa atbild mums ar to pašu, un tas mums nav izdevīgi, mēs zaudējam daudz naudas."

"Es neloloju ne mazākās ilūzijas, ka mēs ietekmēsim šo cilvēku psiholoģiju morāles un ētikas ziņā, taču finanšu ziņā šo cilvēku psiholoģija ir ietekmējama, un tā ir jāietekmē. Un lūk šajā ziņā, es uzskatu, ka sankcijas, ne uzreiz, bet pēc kāda laika varētu kļūt par rezultatīvām," pateica Puškovs.

Līdzīgs jau ir noticis tajās Eiropas valstīs, pret kurām Krievija ieviesa lauksaimniecības sankcijas, atgādināja Puškovs.

Знак STOP - Sputnik Latvija
Politika
"Lielā septītnieka" valstis varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju

"Visvairāk cieš Itālija, Francija, Grieķija, Vācija. Tie ir lauksaimniecības ražotāji šajās valstīs. Daļa uzņēmēju šajās valstīs sāk iestāties pret viņu pašu sankcijām attiecībā pret Krieviju, jo mūsu atbildes pasākumi liek viņiem zaudēt simtiem miljonu eiro," pateica senators.

Tādējādi, šo valstu iedzīvotāji, ciešot Krievijas sankciju dēļ, sāk iestāties par attiecību normalizēšanu ar Krieviju, uzsvēra Puškovs.    

Ziņu lente
0