Simoņana: Russia Today cīnās par patiesību vienkāršajiem cilvēkiem

© Sputnik / Владимир Астапкович"Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana
Rossija segodņa un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana norādīja, ka RT cīnās par vienkāršo cilvēku uzmanību, sapratni un ticību.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Telekanāls Russia Today cīnās par to, lai cilvēki zinātu, kas notiek patiesībā, paziņoja Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana telekanāla "Rossija 1" ēterā.

Iepriekš vēstīts, ka britu plašsaziņas līdzekļu regulators Ofcom jaunās pretenzijas par RT darbu saistījis ar incidentu Solsberijā, kura laikā tika saindēti bijušais Krievijas izlūkdienestu darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

"Varbūt esmu optimiste, taču es ticu tam, ka patiesība agri vai vēlu uzvarēs. Tā vienkārši ir jāstāsta… Mēs (RT) cīnāmies par patiesību. Mēs cīnāmies par to, lai cilvēki uzzinātu, kas notiek patiesībā," — uzsvēra Simoņana.

Rossija segodņa un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Krievija pelnījusi tiesības pastāstīt pasaulei patiesību

Viņa piebilda, ka RT cīnās par vienkāršo cilvēku uzmanību, sapratni un ticību, jo starp vienkāršajiem cilvēkiem ir tie, kuri sabiedrisko viedokli var ietekmēt vairāk nekā valdības. "Paskatieties uz to pašu Rodžeru Votersu, Pink Floyd. Jūs noteikti stāstījāt par to, ka viņš patlaban skaidro, ka tas viss bijis falsificēts, kā tas noticis un tā tālāk. Tie ir cilvēki, kuriem nav citas iespējas to uzzināt, kā vien no mums. Vienkārši satriecoši," — paskaidroja Simoņana.

RT galvenā redaktore uzskata, ka RT un Sputnik tiek apkaroti tāpēc, ka dažādās valodās stāsta par citu viedokli.

"Lai cilvēks kaut ko kaut kur izlasītu, vajag, lai kāds kaut kur to uzrakstītu. Tāpēc jau viņi tā trako par mums, par Russia Today un par Sputnik, jo, izrādās, mēs esam vienīgie, kuri par to raksta viņu valodās… Tāpēc viņi tā cīnās pret to, tāpēc cenšas izspiest. Paskatieties, viņi pret mums ierosinājuši 7 lietas Lielbritānijā. 7 lietas vienā dienā. Veselu gadu viņi pret mums neierosināja lietas. 7 lietas tūlīt pēc Skripaļiem, vietnē paziņojums, ka tūlīt mēs izmeklēsim, skatieties," — pastāstīja Simoņana.    

Ziņu lente
0