Aizturēta TC "Zimņaja višņa" uzņēmuma-īpašnieka ģenerāldirektore

© Sputnik / Максим Киселев / Pāriet pie mediju bankasПожар в торговом центре «Зимняя вишня» в Кемерово
Пожар в торговом центре «Зимняя вишня» в Кемерово - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā tirdzniecības centra "Zimņaja višņa" ēkas uzņēmuma-īpašnieka ģenerāldirektorei Jūlijai Bogdanovai tiks izvirzīta apsūdzība.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Tika aizturēta Kemerovas tirdzniecības centra "Zimņaja višņa" ēkas uzņēmuma-īpašnieka ģenerāldirektore Jūlija Bogdanova, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas Komitejas (IK) pārstāve Svetlana Petrenko oficiālajā IK Telegram profilā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojies, ka Bogdanova, būdama atbildīgā par ugunsdrošības ievērošanu, vairākkārt saņēmusi ziņas no darbiniekiem par ugunsdrošības sistēmas trūkumiem. Taču nav veikusi nekādus pasākumus trūkumu novēršanai, un vienīgi nodarbojās ar jauno tirdzniecības telpu izīrēšanu. Tiek ziņots, ka izmeklētāji veikuši kratīšanu Bogdanovas dzīvesvietā.

Митинг у администрации Кемерово - Sputnik Latvija
Kemerovas apgabala vicegubernators nometies ceļos, lai lūgtu piedošanu

Tuvākajā laikā viņai tiks izvirzīta apsūdzība sakarā ar Krievijas Krimināllikuma 219. panta 3. daļā ietvertā nozieguma pazīmēm (ugunsdrošības prasību pārkāpums, kas novedis pie divu un vairāku personu nāves).

Ugunsgrēks četrstāvu tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" Kemerovā izcēlās 25. martā. Tas uzliesmoja augšstāvā, kur atradās kinozāles un bērnu rotaļu zonas ar atrakcijām. Ugunsgrēkā gāja bojā 64 cilvēki, tostarp 41 bērns. Krievijā tika izsludinātas vispārējas sēras.

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā Kemerovā ir viens no lielākajiem 100 gadu laikā līdz ar ugunsgrēkiem Samaras iekšlietu pārvaldē (1999. gads, 57 upuri), veco ļaužu pansionātā Kamiševskas staņicā Krasnodaras novadā (2007. gads, 63 upuri) un klubā "Hromaja lošadj" Permā (2009. gads, 153 upuri).

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins paziņoja, ka tiek izvērtētas divas galvenās ugunsgrēka cēloņa versijas.

Pirmkārt, tiek izmeklēti ugunsdrošības sistēmas bojājumi, bet otru versiju, pēc viņa vārdiem, izvirzījušas pie kriminālatbildības sauktās amatpersonas un speciālisti. "Viņi apgalvo, ka esot iespējama pašaizdegšanās ar atklātas uguns starpniecību. Mūsu rezultāti liecina, ka versija ir maz ticama," — teica Bastrikins.

Ziņu lente
0