Politika

Ārvalstu novērotāji informē par Krievijas prezidenta vēlēšanu procesu Krimā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskie novērotāji Krimā informē, ka balsošana norit atklāti, process ir viegli pārskatāms.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Starptautiskais novērotājs no Vācijas Andreass Mauers bija pārsteigts par vēlēšanu lielo apmeklējumu Krimas pussalā.

"Biju pārsteigts par to, ka cilvēki stāv rindā pie vēlēšanu iecirkņiem un gaida, lai nobalsotu," — pastāstīja Mauers RIA Novosti.

Viņš piebilda, ka balsošana Krimā norit atklāti, process ir viegli pārskatāms.

Vladimirs Putins nobalsoja vēlēšanās - Sputnik Latvija
Video
Esmu pārliecināts – programma ir pareiza: Vladimirs Putins nobalsoja vēlēšanās

"Atmosfēra mūs pārsteidz. Liels skaits cilvēku iet uz vēlēšanu iecirkņiem. Valda svētku atmosfēra. Mēs aprunājāmies ar vēlētājiem, vēlēšanu komiteja mums sniedza visu nepieciešamo informāciju. Man nav nekādu iebildumu par vēlēšanu procesu," — pastāstīja Mauers.

Par vēlēšanām Krimā pastāstīja arī novērotājs no Somijas Johans Bekmans. Viņš informēja, ka Krievijas prezidenta vēlēšanas norit mierīgi, process atgādina svētkus.

"Mani iepriecina mierīgā, klusā atmosfēra pussalā. Cilvēki balso ar prieku, valda svētku atmosfēra. Krimas iedzīvotājiem tie ir svētki. Tā ir svarīga diena Krimai," — teica Bekmans.

Viņš apmeklēja vēlēšanu iecirkni Jaltā, bet pēc tam devās uz Simferopoli.

"Es uzskatu, ka pussala šodien ir demokrātiskākā vieta pasaulē, jo šeit dzīvo cilvēki, kuri pirms četriem gadiem paši noteica savu nākotni un savu bērnu nākotni, un šodien viņi balso par prezidentu," — teica novērotājs.

Viņš uzsvēra, ka vēlēšanas organizētas pārskatāmi un demokrātiski.

Krimas iedzīvotāji pirmo reizi balso Krievijas prezidenta vēlēšanās. Krimā balsošana sākās 1206 vēlēšanu iecirkņos, tostarp — 42 pagaidu iecirkņos. Vieonovērošana ierīkota 27 teritoriālajās un 494 iecirkņu vēlēšanu komisijās.

Ziņu lente
0