Trīspadsmit gadus veca daiļslidotāja pārspējusi olimpiskās čempiones

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasАлександра Трусова. Архивное фото
Александра Трусова. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Talantīgā krievu daiļslidotāja Aleksandra Trusova izcīnījusi zelta medaļu Pasaules čempionātā daiļslidošanā starp junioriem.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Pasaules čempionātā daiļslidošanā junioriem 13 gadus vecā krievu daiļslidotāja Aleksandra Trusova izrādījusies pirmā vēsturē, kam izdevies izpildīt divus četru apgriezienu lēcienus. Pēc tam viņai nenācās grūti iegūt zelta medaļu, turklāt ar jaunu pasaules rekordu tehnikā. Jau izvēles programmas debijā Trusova izpildīja divus četru apgriezienu lēcienus (salhovu un tulupu), rezultātā saņemot fenomenālu vērtējumu par tehniku – tiesneši viņai piešķīra 92,35 balles.

Tas ir jauns neoficiālais pasaules rekords ne tikai starp junioriem, bet arī starp pieaugušajām daiļslidotājām. Tas par veselām desmit ballēm apsteidz Trusovas tautiešu – 2018. gada olimpiskās čempiones Alīnas Zagitovas un divkāršās pasaules čempiones Jevgēnijas Medvedevas rezultātus.

Rezultātā par izvēles programmu Trusova saņēma 153,49 balles – tas ir trešais labākais rezultāts sieviešu daiļslidošanas vēsturē. Atbilstoši jaunajai vērtēšanas sistēmai labāku rezultātu sasniegušas tikai Zagiova (158,08) un Medvedeva (160,46).

Atliek tikai piebilst, ka Aleksandra Trusova ir treneres Eteri Tutberidzes audzēkne, kuras vadībā trenējas arī Medvedeva un Zagitova.

Ziņu lente
0