Krievijā noslēgušies jaunās kodolenerģētiskās iekārtas izmēģinājumi

CC0 / pxhere / Запуск ракеты
Запуск ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrākajos gados Maskava apzināti sūtīja Rietumiem "signālus" par to, ka viņu mēģinājumi ar PRA sistēmām neitralizēt Krievijas stratēģisko potenciālu ir veltīgi.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Krievijā noslēgušies mazgabarīta kodolenerģētiskās iekārtas izmēģinājumi. Tā paredzēta spārnotajām raķetēm un autonomajiem zemūdens aparātiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informāciju, kas sniegta militāri diplomātiskajās aprindās.

Modificētās raķetes UR-100N UTTH starts - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumu mediji par Putina vēstījumu: varbūt pienācis laiks uzklausīt signālu?

Viņš atzīmēja, ka tamlīdzīgas tehnoloģijas izstrādātas un īstenotas tikai Krievijā. Informācijas avots pastāstīja, ka agrākajos gados Maskava apzināti sūtījusi Rietumiem "signālus" par to, ka viņu mēģinājumi ar PRA sistēmām neitralizēt Krievijas stratēģisko potenciālu ir veltīgi. Tieši tāpēc pirms dažiem gadiem tika organizēta informācijas noplūde par to, ka Krievija izstrādā autonomos zemūdens aparātus ar neierobežotu darbības rādiusu.

"Tas notika pilnīgi apzināti. Ar mērķi pamudināt mūsu rietumu partnerus nolaisties no debesīm uz zemes un sākt apspriest globālās drošības nodrošināšanas noteikumus," – viņš paziņoja.

Taču rietumvalstis, pārliecinātas par savu izcilību un šķietamo tehnoloģisko pārākumu, nevis sāka pārrunas par globālās drošības nodrošināšanu, bet gan ignorēja Krievijas signālus.

"Tagad tieši viņiem nākas dzīties pakaļ ar visām no tā izrietošajām sekām, pirmkārt, viņu nodokļu maksātāju kabatām," – pauda viedokli amatpersona.

Diplomāts uzsvēra, ka Krievija nav atkāpusies no līgumiem, kuri nodrošina nepieciešamo paritāti un savstarpējo stratēģisko aizturēšanu kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem.

"Tā bija viņu izvēle un kārtējā stratēģiskā akluma izpausme attiecībā pret Krieviju un tās iespējām," – viņš piebilda un atgādināja, ka valsts prezidenta Vladimira Putina vēstījumā Federālajai sapulcei izskanēja svarīga doma – neiekurināt jaunas bruņošanās sacīkstes, bet gan kopīgiem spēkiem meklēt ceļus miera saglabāšanai.

Ziņu lente
0