Guseļņikovs izņem aktīvus no Norvik bankas

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasВладелец Norvik banka Григорий Гусельников
Владелец Norvik banka Григорий Гусельников - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnā gada beigās Norvik bankai piederēja 97,75% "Vjatka Bank" akciju.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Lielākais Norvik bankas akcionārs Grigorijs Guseļņikovs nopircis 97,75% "Vjatka Bank" akciju. Darījuma rezultātā Guseļņikovs un viņa ģimene tagad kontrolē "Vjatka Bank" bez starpnieka Latvijas Norvik bankas personā, tiek ziņots Krievijas kredītiestādes mājaslapā.

Pēc "Vjatka Bank" prezidenta Sergeja Tuvalkina paziņojuma, tas bija sen izplānots un pārdomāts solis.

В хранилище банка - Sputnik Latvija
Pēc Rimšēviča aizturēšanas Guseļņikovs noalgojis apsardzi

"Mēs esam pilnībā atdalījuši "Vjatka Bank" no Latvijas bankas. Arī iepriekš finanšu operācijās tās nebija saistītas savā starpā, savukārt tagad nebūs saistītas arī korporatīvi, caur akcionāru kapitālu. Guseļņikovu ģimene tagad vada "Vjatka Bank". Tādēļ no šī brīža "Vjatka Bank" darbojas patstāvīgi, bez atskatīšanās uz Eiropas banku reālijām," — pateica Tuvalkins.

Līdz šim ārvalstu īpašnieka dēļ "Vjatka Bank" nevarēja, piemēram, pirkt Sberbank obligācijas vai strādāt ar militārās ražošanas kompleksa uzņēmumiem. Pērnā gada beigās Norvik bankai piederēja 97,75% "Vjatka Bank" akciju.

Iepriekš Norvik banka iesniedza prasību pret Latviju Starptautiskajā arbitrāžas tiesā, kurā teikts, ka augsta līmeņa amatpersona izspieda kukuļus no bankas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli. Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts sakarā ar aizdomām par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Vēlāk ierēdni atbrīvoja pret drošības naudu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbauda ziņas, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un finanšu sektora augsta līmeņa darbinieks izspieda kukuļus no Grigorija Guseļņikova. Associated Press intervijā baņķieris paziņoja, ka ar kukuļu izspiešanu ir saistīts Ilmārs Rimšēvičs. Savukārt Rimšēvičs to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0