Politika

ASV diplomāti netiks pielaisti Krievijas prezidenta vēlēšanās

© Sputnik / Sergey MelkonovVēlēšanu iecirknis Krievijas vēstniecībā
Vēlēšanu iecirknis Krievijas vēstniecībā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums pamatots ar simetriskiem pasākumiem – ASV prezidenta vēlēšanās Krievijas diplomātiem bija aizliegts novērot balsošanas procesu.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. ASV diplomāti un ārvalstu iestāžu darbinieki Krievijā aizliegts novērot Krievijas prezidenta vēlēšanas, vēstīja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RT. Šo informāciju sniedza Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

"Amerikāņu diplomātiem un ārvalstu iestāžu darbiniekiem Krievijā netiks sniegta atļauja piedalīties procesā, ņemot vērā to, ka vēlēšanu gaitā ASV 2016. gadā Krievijas ārvalstu iestāžu darbiniekiem ASV tāda iespēja netiks sniegta," — paziņoja Rjabkovs.

Viņš piebilda, ka ASV pilsoņi, kuri iekļauti Demokrātisko institūtu un cilvēktiesību biroja vēlēšanu novērošanas misijas sastāvā, "protams, varēs izpildīt visas atbilstošās funkcijas vēlēšanās."

Премьер-министр Швеции Стефан Левен выступил на Генеральной Ассамблее ООН в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Politika
EUObserver: Zviedrija gatavojas pasargāt savas vēlēšanas no Krievijas

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks šī gada martā gan Krievijas teritorijā, gan ārvalstīs un noslēgsies 18. martā.

Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs nosauca gaidāmās Krievijas prezidenta vēlēšanas par galveno iekšpolitisko notikumu valstī, un atgādināja, ka prezidents Krievijā tiek ievēlēts vispārējās tiešās un slepenās vēlēšanās uz sešiem gadiem. 

Ziņu lente
0