Sobčaka paziņoja, ka viņai nav nekustamo īpašumu un uzturēšanās atļaujas Latvijā

© REUTERS/Sergei KarpukhinKrievijas prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka
Krievijas prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ksenija Sobčaka tikai atzinusies, ka mīl Rīgu un Jūrmalu, un atzīmējusi, ka labprāt atpūšas Latvijā.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Krievijas prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka paziņoja, ka viņai nav nedz dzīvokļa nedz uzturēšanās atļaujas ne Latvijā, ne arī citās valstīs.

Par to viņa pastāstīja vakar preses konferencē Maskavā.

Телеведущая Ксения Собчак - Sputnik Latvija
Kseniju Sobčaku draud atstādināt no Krievijas prezidenta vēlēšanām – viņai ir dzīvoklis Jūrmalā

"Man nav dzīvokļa Latvijā. Ja tas man piederētu, es to būtu atzīmējusi attiecīgos dokumentos. Man nav tur nekādu īpašumu, man nav nekādas uzturēšanās atļaujas jebkurā citā valstī. Esmu Krievijas pilsone, mans vīrs ir Krievijas pilsonis, mans dēls ir Krievijas pilsonis, nekādas citas pilsonības vai uzturēšanās atļaujas man nav. Turklāt man nav īpašumu ārzemēs, tas attiecas ne tikai uz Latviju," — atbildēja Sobčaka preses konferencē jautāta par to, ka viņai ir dzīvoklis un uzturēšanās atļauja Latvijā.

Pie tam kandidāte atzinās, ka ļoti iemīļojusi Rīgu un Jūrmalu, kur pagājušajā gadā viņa atpūtās ar ģimeni pie sava vīra vecākiem. Jautājumu par krievu un latviešu attiecībām Latvijā Ksenija Sobčaka nosauca par Latvijas iekšējo lietu un aicināja respektēt valsts suverēnas tiesības.

Oktobrī partijas "Krievijas komunisti" biedrs Viktors Perovs nosūtījis vēstuli Krievijas CVK, kurā apgalvoja, ka Sobčakas īpašums ārzemēs neatbilst vēlēšanu likumam un nedod viņai tiesības piedalīties Krievijas prezidenta vēlēšanās.

26-й Открытый Российский кинофестиваль Кинотавр. День седьмой - Sputnik Latvija
Jekaterina Gordona grasās piedalīties prezidenta vēlēšanās

Mājas un dzīvokļus Latvijā piedēvē arī Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas (KFKP) kandidāta Pāvela Grudiņina dēlam. KFKP līderis Genādijs Zjuganovs nosauca šo informāciju par provokāciju.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 18. martā. Uz valsts vadītāja posteni pretendē astoņi cilvēki: Sergejs Baburins (Krievijas tautas savienība), Pāvels Grudiņins (KFKP), Vladimirs Žirinovskis (Krievijas Liberāli demokrātiskā partija), Vladimirs Putins, Ksenija Sobčaka ("Pilsoniskā iniciatīva"), Maksims Suraikins ("Krievijas komunisti"), Boriss Titovs ("Izaugsmes partija"), Grigorijs Javļinskis ("Jabloko"). Tieši šādā — alfabētiskā secībā — viņu vārdi tiks izvietoti vēlēšanu biļetenā.    

Ziņu lente
0