Krievijas Valsts Domes spīkeris izskaidroja Rietumiem Putina fenomenu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин посетил Международный авиасалон МАКС-2017 в подмосковном Жуковском
Президент РФ В. Путин посетил Международный авиасалон МАКС-2017 в подмосковном Жуковском - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atrodoties oficiālā vizītē Šveicē, Krievijas galvenās likumdošanas iestādes vadītājs piedāvāja rietumu partneriem objektīvi vērtēt viņa valstī notiekošo.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Pēc Krievijas Valsts Domes spīkera Vjačeslava Volodina domām, Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitātes fenomens savā dzimtenē un ārzemēs ir saistīts ar to, ka Putins ir spēcīgs valsts vadītājs, kurš daudz dara savas valsts labā. Par to viņš paziņoja Šveices telekanāla RTS intervijā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Kad mēs runājam par Putina fenomenu, vienkārši jāiziet no tā, ka, patiešām, Putins ir spēcīgs prezidents, viņš daudz ir izdarījis savas valsts labā, un mūsu valsts pilsoņi viņu atbalsta," — pateica Volodins.

Spīkers pievērsa uzmanību tam, ka, saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, esošo Krievijas vadītāju atbalsta vairāk nekā 80% valsts pilsoņu.

Putins - Sputnik Latvija
Ko Putins iecerējis paveikt 2018. gadā

"Ja vairāk nekā 80 procenti Krievijas iedzīvotāju atbalsta prezidentu Putinu, savukārt visas socioloģiskās aptaujas par to liecina, ir vienkārši jāsaprot, ka Krievijas vadībā stāv populārs politiķis, kurš ir daudz izdarījis valsts labā, un mūsu valsts pilsoņi novērtē savu prezidentu, atbalsta viņu un, ceru, ka atbalstīs arī turpmāk," — piebilda Volodins.

Rietumiem kritiski jāpaskatās uz saviem līderiem Volodins piebilda, ka rietumu politiķiem nevis jāmeklē zemūdens akmeņi Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitātē, bet jātiek galā ar savu valstu pilsoņu nepietiekamā atbalsta iemesliem.

Valsts Domes spīkers uzskata, ka "pieticīgais" atsevišķu rietumu līderu atbalsta līmenis, tostarp, varētu būt saistīts ar to, ka "liels Eiropas valstu pilsoņu skaits uzskata, ka daudzi jautājumi ir jārisina savādāk, savukārt Krievijas pieeja viņiem patīk".

18. februārī Krievijas Valsts Domes delegācija Volodina vadībā ieradās oficiālā vizītē Šveicē.

Ziņu lente
0