Lavrovs: Krieviju uzskata par pasaules stabilitātes garantu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules valstu absolūtais vairākums uzskata Krieviju par globālās stabilitātes garantu, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Par to teikts viņa apsveikumā kolēģiem par godu Diplomātijas darbinieka dienai, kurš publicēts Krievijas ĀM oficiālajā mājaslapā.

Балтийское море - Sputnik Latvija
Politika
Krievija un Eiropas Savienība parakstījušas vienošanos par sadarbību Baltijas jūrā

"Pasaules valstu absolūtais vairākums izskata Krieviju kā pašsaprotamu globālās stabilitātes garantu, tādu starpvalstu dialoga galveno principu aizstāvi, kā starptautiskā likuma augstākā vara, ANO centrālā loma, valstu suverenā vienlīdzība, cieņa pret tautu identitāti, pret to tiesībām pašiem noteikt attīstības ceļus," — atzīmēja Lavrovs.

Pēc viņa sacītā, Krievija palielina "konstruktīvu mijiedarbību dažādos formātos ar daudziem ārvalstu partneriem visos kontinentos", kā arī virza konstruktīvu dienas kārtību, kuras mērķis ir "apvienot visas pasaules sabiedrības spēkus pret terorisma draudiem un citiem globāliem izaicinājumiem".

Krievijas "patstāvīga, nacionālajām interesēm atbilstoša līnija" pasaules lietās, uzsvēra Lavrovs, balstās uz Krievijas sabiedrības atbalstu, un nekādi draudi un spiediens nenovedīs pie tās pārskatīšanas.

Ziņu lente
0