Politika

Krievijas politiķis uzskata, ka ASV "Antikrievijas saraksti" sabojās dialogu uz ilgiem gadiem

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs
Krievijas Federācijas padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien ASV Finanšu minstrija publicēja "Kremļa sarakstu", kurā iekļauta gandrīz visa Krievijas vadība un lielākie uzņēmēji – vairāk nekā 200 cilvēki. Tas neparedz automātiskas sankcijas pret minētajām personām, taču paredz, ka pret viņiem, iespējams, tiks noteiktas ASV sankcijas.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. ASV lēmums sastādīt "Antikrievijas sarakstus" sabojās divpusējās sadarbības perspektīvas uz ilgiem gadiem, uzskata Krievijas Federācijas padomes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs, vēsta RIA Novosti.

"Sekas ir arkārtīgi "toksiskas" un sabojās sadarbības perspektīvas uz ilgiem gadiem," — viņš uzrakstīja savā lapā sociālajā tīklā Facebook.

Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija
Attiecību saraušana: ASV sastādījušas "Kremļa sarakstu"

"Šīs attiecības vairs nebūs normālas vismaz tik ilgi, kamēr pie varas Vašingtonā ir pašreizējā politiķu paaudze, kas veidojusies "aukstā kara" periodā un nav to vismaz pa pilienam izspiedusi no savām dvēselēm, ko pārņēmusi "amerikāņu pārākuma" maniakālā ideja," — politiķis secināja.

Pēc Kosačova vārdiem, izlasot ziņojumu, paši no sevis rodas vairāki slēdzieni, ja vien, "protams, atmest versiju, ka tādējādi (ASV prezidents Donalds — red.) Tramps vienkārši izsmalcināti ņirgājas par Kongresu žanrā "ko gribējāt, to dabūjāt…". Kosačovs atzīmēja, ka pirmā iepazīšanās ar "amerikāņu sarakstu", ko ASV Finanšu ministrija iesniegusi Kongresā, rada noturīgu iespaidu: ASV specdienestiem nav izdevies sameklēt solīto un — pats galvenais — pierādāmu kompromitējošu informāciju par Krievijas politiķiem, un viņi izmisumā vienkārši pārrakstījuši Kremļa telefonu grāmatu. "Tajā ir visi bez izņēmuma "pēc saraksta" no visām "pēc saraksta" Krievijas vadošajām struktūrām," — viņš piebilda.

Ziemeļu straume - Sputnik Latvija
Polija lūdz Ameriku sodīt eiropiešus par "Ziemeļu straumi 2"

Pēc senatora domām, acīmredzamas ir bezsaturiskās pretenzijas un no tā izrietošā amerikāņu bezpalīdzība, kuri apņēmīgi cenšas pārsteigt pasauli ar "Krievijas draudu" pierādījumiem. Kosačovs paziņoja, ka "mēnesi pēc mēneša, pārmētājot "karsto kartupeli" no Kongresa uz administrāciju un atpakaļ, amerikāņi vienkārši tēmu tur karstu, uz līdzenas vietas "apcepot" neesošus "faktus" un "versijas".

"Tā notiks arī turpmāk. Taču, spriežot pēc visa, karalis ir pliks," — raksta politiķis

No lasītā izriet vēl viens secinājums: pēc Kosačova domām, "tas patiešām ir nopietni un uz ilgu laiku".

"Noskaidrojies, ka politiskā paranoja ir grūti ārstējama, it īpaši, ja pacients slimību neatzīst un atsakās ārstēties, — viņš paziņoja. — Krievijai nenāksies pierast, pēdējie gadi mūs iemācījuši būt gataviem gan negaidītiem pavērsieniem, gan politiskām nelietībām. Ciena tikai stipros, un rēķinās tikai ar stiprajiem. Mēs kļūstam stiprāki, un mēs esam uz pareizā ceļa," — viņš piebilda.

Otrdien ASV Finanšu minstrija publicēja "Kremļa sarakstu", kurā iekļauta gandrīz visa Krievijas vadība un lielākie uzņēmēji — vairāk nekā 200 cilvēki. Saraksts sastādīts saskaņā ar likumu "Par pretdarbību Amerikas pretiniekiem ar sankciju starpniecību". Tas neparedz automātiskas sankcijas pret minētajām personām, taču paredz, ka pret viņiem, iespējams, tiks noteiktas ASV sankcijas.

Ziņu lente
0