Mediji vēsta: seškārtējais olimpiskais čempions no Krievijas nepiedalīsies OS

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasОлимпиада 2014. Шорт-трек. Мужчины. 500 метров
Олимпиада 2014. Шорт-трек. Мужчины. 500 метров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Krievijas mediji informēja, ka seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans nav saņēmis atļauju piedalīties Olimpiskajās spēlēs. Viņš saņēmis ziņu par iespējamo atstādināšanu.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Maskavā turpinās pārrunas ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) delegāciju, tiek apspriesti jautājumi par Krievijas sportistu dalību OS Phjončhanā, rezultāti tiks apkopoti vēlāk, informēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pirmais viceprezidents Staņislavs Pozdņakovs.

Вывеска штаб-квартиры Международного олимпийского комитета (МОК) в Лозанне - Sputnik Latvija
Krievijas Olimpiskās komitejas vadītājs uzskata, ka SOK lēmums pieņemts spiediena ietekmē

Pirmdien Krievijas sporta izdevumā "Sport-Ekspres" parādījās informācija par to, ka seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā Viktors Ans nav saņēmis atļauju piedalīties Olimpiskajās spēlēs. Iepriekš Krievijas Biatlonistu savienības prezidents Aleksandrs Kravcovs pavēstīja RIA Novosti, ka 22. janvārī SOK komiteja Maskavā apspriedīs virkni jautājumu par Krievijas sportistu dalību OS.

"Patlaban turpinās pārrunas ar SOK delegāciju, ko vada ģenerāldirektora vietnieks Pērs Miro. Tiek apspriests plašs sporta, organizatorisko un tehnisko jautājumu komplekss par mūsu sportistu un oficiālās delegācijas dalību spēlēs Phjončhanā. Pārrunu rezultāti tiks apkopoti vēlāk, vēl gaidāms daudz darba," – teica Pozdņakovs pa tālruni.

Krievijas ātrslidotāju savienības preses dienests paziņoja, ka Ans saņēmis informāciju par savu iespējamo atstādinašanu.

"Informāciju, kas parādījās medijos, par viņa iespējamo atstādināšanu Viktors saņēma ekipēšanās laikā. Ekipējumu Spēlēm viņš ir saņēmis," – informēja preses dienests.

Decembra sākumā SOK izpildkomiteja pieņēma lēmumu ļaut Krievijas izlasei piedalīties 2018. gada spēlēs, taču ar olimpisko karogu, bet sportisti saņems statusu "Olimpiskie atlēti no Krievijas" (OAR). Viņu sarakstu sastādīs īpaša komisija. Šonedēļ Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) tiek izskatītas 42 krievu sportistu apelācijas jautājumā par viņu atstādināšanu no dalības Olimpiskajās spēlēs. Spriedums tiks pieņemts no 29. janvāra līdz 2. februārim.

Ziņu lente
0