Putins atbildēja uz jautājumu par piedalīšanos vēlēšanās

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītājs solījās sniegt atbildi uz vienu no galvenajiem gaidāmās priekšvēlēšanu kampaņas jautājumiem tuvākajā laikā.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedalījās Krievijas prēmijas "Krievijas brīvprātīgais 2017" svinīgajā apbalvošanas ceremonijā Ņižņijnovgorodā. Viņš uzsvēra, ka ir pateicīgs brīvprātīgo kustībai par ieguldījumiem valsts un sabiedrības attīstībā, vēsta Sputnik Igaunija.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования - Sputnik Latvija
Politika
Muļķi un nīdēji: Trampu kritizē par tikšanos ar Putinu

"Piedāvāju izsludināt 2018. gadu par Brīvprātīgo gadu Krievijā!" — viņš paziņoja klātesošo aplausu skaņās. Viņa sacīto par brīvprātīgo lomu un ieguldījumu auditorija sveica tikpat silti. Bija redzams, ka Putinam un sanākušajiem aktīvistiem izveidojās īpašs, savstarpējas uzticības pilns sarunas tonis.

Iespējams, tieši ar to skaidrojams viens brīdis pasākumā.

Uz pasākuma vadītāja, sporta žurnālista Dmitrija Gubernijeva jautājumu "Vai jūs piedalīsieties 2018. gada vēlēšanās?" Putins atbildēja: "Tas vienmēr ir ļoti atbildīgs lēmums ļoti daudziem cilvēkiem." Putins paskaidroja, ka tamlīdzīgu lēmumu var motivēt tikai prezidenta kandidāta vēlme uzlabot cilvēku dzīvi un padarīt valsti stiprāku.

"Šajā sakarā jūs ar pasākuma vadītāja starpniecību uzdevāt man jautājumu, taču es gribu jautāt jums: ja es pieņemšu šādu lēmumu, vai jūs un jums garā tuvie cilvēki atbalstīsiet šo lēmumu?" — vērsās Putins pie zāles.

Zāle atbildēja ar skaļu: — Jā!

"Tas (lēmums — red.) tiks pieņemts tuvākajā laikā, un es ņemšu vērā arī šīsdienas sarunu un jūsu reakciju," —paziņoja valsts vadītājs.

Pirms Putina parādīšanās "Krievijas brīvprātīgais" sabiedrības sanāksmē, prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka "Putins var paziņot par nodomu piedalīties prezidenta vēlēšanās jebkurā brīdī". Šie vārdi satrauca žurnālistu aprindas un sociālos tīklus, kuri sāka izteikt minējumus un zīlēt, vai ilgi gaidītais paziņojums izskanēs 6, decembrī vai arī nāksies gaidīt iepriekš paziņoto prezidenta tikšanos ar mediju pārstāvjiem gada noslēguma preses konferencē 14. decembrī.

Kārtējās Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 2018. gada 18. martā. Līdz šim Vladimirs Putins vairākkārt izvairījās no tiešiem jautājumiem par saviem plāniem prezidenta vēlēšanās. Piemēram, APEC samita preses konferencē Putins paziņoja, ka pagaidām jautājumu par savu iespējamo balotēšanos jaunajam prezidenta termiņam atstās bez atbildes, atzīmējot, ka "pienāks laiks, parunāsim par šo tēmu".

Ziņu lente
0